Mandlové sušenky s čokoládovou polevou jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a bohaté čokoládové polevy s křupavými mandlemi. Tyto sušenky se doslova rozplývají na jazyku a skvěle doplní nejen slavnostní stůl, ale i odpolední šálek kávy nebo čaje. Snadná příprava a jedinečná chuť z nich činí oblíbený dezert, který si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nechte se okouzlit jejich jemností!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Jednoduché vánoční Raffaello kuličky s mandlemi – sladká pohádka z kokosu a kondenzovaného mléka
Mandlové sušenky s čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 125 g másla
- 100 g praženého cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1 vejce
- 40 ml slunečnicového rostlinného oleje
- 100 g mandlové mouky
- 250 g pšeničné mouky
- 5 g prášku do pečiva
Na polevu:
- 250 g hořké čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g nasekaných mandlí
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Do hluboké mísy přidejte máslo pokojové teploty, vejce, rostlinný olej, pražený cukr a vanilkový cukr. Přísady homogenizujte silikonovou stěrkou. Měli byste mít krémovou směs.
2. Poté vmíchejte mandlovou mouku a důkladně promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
3. Poté přidejte pšeničnou mouku a také dobře promíchejte. Ke konci přidejte prášek do pečiva a těsto prohněťte rukama. Mělo by být měkké a nelepivé.
4. Vezměte kouli těsta a dlaněmi ji rozválejte na vále do dlouhého válcovitého pruhu. Budoucí sušenky vykrajujte nožem a snažte se, aby každá byla stejně velká. Uspořádejte je na plech vyložený pečícím papírem.
5. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a sušenky pečte 15 minut.
6. Připravte si polevu: Čokoládu rozlámejte na kousky a přendejte je do misky. Přilijte smetanu ke šlehání a pánev postavte na oheň. Obě přísady za stálého míchání na mírném ohni rozpusťte a homogenizujte.
7. Odstavte hrnec z ohně a přidejte nasekané mandle. Míchejte.
8. Vezměte 5-6 sušenek a vložte je do misky s polevou. Dobře je namočte, pak je vidličkou vyjměte, nechte přes hroty odkapat glazuru a přeneste je zpět na pánev na papír.
9. Po namočení je všechny nechte ve vaničce, aby poleva dobře ztuhla, a pak je vložte do papírových košíčků, aby vypadaly reprezentativně.
Vyšly křehké a chutné. Podávejte je směle na sváteční stůl! Vaši hosté budou jistě nadšeni.
Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.