Obrácené řízky v hořčičném těstíčku s česnekem – Krásně křupavé a chutné

Představujeme vám recept na tradiční českou pochoutku s moderním zápletkem – obrácené řízky. Tato metoda přípravy zaručuje, že řízky budou krásně křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zdroj: Jana Jančíková

Doporučujeme: Hornické vepřové řízky: Pochoutka, za kterou vás každý muž bude nosit na rukou

Obrácené řízky v hořčičném těstíčku s česnekem

Co budeme potřebovat:

  • Maso (podle výběru)
  • Sůl a pepř
  • Hořčice nebo česnek (volitelné)
  • Strouhanka
  • Vajíčka
  • Olej pro smažení
  • Máslo pro vymazání plechu
  • Anglická slanina
  • Cibule (volitelné)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava masa: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a dle chuti potřeme hořčicí nebo česnekem.

2. Maso obalíme ve strouhance. Je důležité strouhanku důkladně vtlačit do masa.

3. Namáčíme maso do rozšlehaného, osoleného vajíčka.

4. Smažíme na rozpáleném oleji. Jakmile chytí zlatavou barvu, vytáhneme je.

5. Smažené řízky naskládáme na plech vymazaný máslem. Poklademe anglickou slaninou a volitelně cibulí.

6. Řízky přikryjeme alobalom a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180-190 °C a pečeme cca půl hodiny. Chvilku před koncem sundáme alobal a necháme dojít.

Závěr:

Obrácené řízky představují skvělou alternativu klasickým řízkům. Jsou krásně šťavnaté a křehké, což z nich činí hit na jakémkoli stolu.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Zapomeňte na klasické řízky – připravte si tuhle dobrotu z vepřových plátků v troubě