Vánoční medové trubičky s vaječným likérovým krémem a čokoládovou polevou jsou ideálním vánočním dezertem, který se stane neodmyslitelnou součástí vašeho svátečního stolu. Tato sladká lahůdka kombinuje křehkost medového těsta s jemným, hladkým krémem, jehož chuť obohacuje vaječný likér. Navrch je ještě dotek elegance v podobě čokoládové polevy, která skvěle doplňuje celý sladký zážitek. Připravte se na chválu a spoustu radosti, kterou vaše vánoční pečení přinese!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Doporučujeme: Perfektní bílkový krém na zdobení cukrovího a dezertů: Skvěle drží a připravíte ho ze 2 surovin
Vánoční medové trubičky s vaječným likérovým krémem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 100 g moučkový cukr
- 3 žloutky
- 4 lžíce mléka
- 200 g rozpuštěný med
Ostatní:
- trochu sádla na potření forem ve tvaru trubiček
- hladká mouka – na vysypání čisté plochy
Krém:
- 150 g změklé máslo
- 4 lžíce vaječný likér
- 3 lžíce moučkový cukr
Poleva:
- 130 g rozpuštěná tmavá čokoláda (hořká, mléčná)
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy si nasypejte hladkou mouku, přisypejte moučkový cukr, vlijte žloutky, nalijte mléko a přidejte rozehřátý med. Pořádně promíchejte a vypracujte ručně hladké těsto. Přikryjte mísu fólií a uložte na 2 hodiny do lednice.
2. Mezitím si připravte formičky ve tvaru trubiček a potřete je trochou sádla.
3. Po 2 hodinách vyjměte mísu s těstem z lednice, odstraňte fólii a těsto položte na čistou plochu vysypanou hladkou moukou. Pomocí válečka těsto vyválejte a vytvarujte z něho pláty, také jaké budete potřebovat na trubičky a zarovnejte okraje.
4. Poté vezměte první plátek těsta a 1 krát ho omotejte kolem formičky na trubičky a zarovnejte. Poté těsto jemně přitlačte a rozválejte (stejný postup opakujte pro každou z forem).
5. Položte je na plech vyložený pergamenem úhledně vedle sebe s mezerami mezi nimi a pečte v předehřáté troubě 8-10 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení je ještě teplé sundejte z formiček a nechejte vychladnout. Poté obě konce trubiček namáčejte do rozpuštěné tmavé čokolády (hořká, mléčná) a můžete na chvíli uložit do lednice, aby poleva ztuhla.
6. Krém: Do mísy si vložte změklé máslo, které šlehejte 2 minuty do máslové pěny. Pak přilijte vaječný likér a přisypejte moučkový cukr – pokračujte ve šlehání do hladkého krému. Získaný krém si přendejte do zdobícího sáčku.
7. Když je poleva ztuhlá, trubičky naplňte krémem a podávejte je s láskou, velkou chutí a vánoční atmosférou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.