Vyzkoušejte letos pudinkové pistáciové cukroví slepované bílkovým krémem

Pudinkové pistáciové cukroví slepované bílkovým krémem jsou lahodnou sladkostí, která spojuje jemnost pistácií a lahodný bílkový krém do jednoho dokonalého sousta. Pistácie dodávají cukroví nejen jedinečnou chuť, ale také krásnou zelenou barvu, která se skvěle hodí na sváteční stůl. Bílkový krém, který jednotlivé kousky spojuje, cukroví jemně osladí a zároveň mu dodá nadýchanou konzistenci.

Cukroví je nejen chutné, ale také krásně barevné a je vděčným doplňkem vánočního stolu nebo jiných slavnostních příležitostí. Vytvoření těchto sladkých kousků sice vyžaduje trochu trpělivosti, ale výsledek rozhodně stojí za to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vyzkoušejte letos pudinkové pistáciové cukroví slepované bílkovým krémem
Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Doporučujeme: Čokoládové sušenkové pralinky s pistáciemi, kešu, mandlemi a kokosem – lahodné cukroví.

Pudinkové pistáciové cukroví slepované bílkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 340 g hladké mouky
  • 165 g moučkový cukr
  • 250 g změklé máslo
  • 60 g pistáciový pudink
  • 1/2 lžíci jemně mleté neslané pistáciové oříšky
  • trochu prášku do pečiva
  • 2 žloutky
  • na špičku párátka můžeme přidat i zelenou gelovou barvu – nemusí být

Krém:

  • 80 g vaječné bílky
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 200 g změklé máslo

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si těsto: Do mísy nasypejte hladkou mouku, přisypejte moučkový cukr a přidejte změklé máslo. Dále vsypejte pistáciový pudink, jemně mleté neslané pistácie, přisypte trochu prášku do pečiva a rukama vypracujte drobenku. Poté do mísy vlijte žloutky a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechejte přes noc v lednici.

2. Druhý den těsto rozdělíme na 2 stejné části. První část těsta rozválejte válečkem a vykrajujte tvary stromečků. Z druhé části těsta vykrajujte stromečky s otvory ve tvaru „hvězdiček“ a položte je na plech vyložený pergamenem.

3. Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut při 170 °C dozlatova. Můžete je také vyjmout chvíli před úplným upečením a nechat je “dopéct” na plechu.

4. Připravte si krém z vaječných bílků: Vaječné bílky nalijte do mísy s cukrem a špetkou soli, zahřejte v páře a občas promíchejte. Když mají bílky teplotu 71 °C, přendejte směs do mísy kuchyňského robotu a rozmixujte ji. Nejprve na nižší rychlost, po chvíli rychlost zvyšte.

Doporučujeme: Připravte si pistáciové kuličky, které jsou jednoduchým a lahodným nepečeným cukrovím.

5. Když je krém pevný, přidejte změklé kostky másla a šlehejte krém na nejvyšší rychlost, aby byl nadýchaný a po vyšlehaní krém přendejte do zdobícího sáčku.

6. Připravený krém naneste na vykrojený stromeček bez otvorů a přilepte ho na stromeček s “hvězdicí”.

7. Pudinkové pistáciové cukroví slepované bílkovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Zkuste si připravit tyto jedinečné a chutné pistáciové stromečky.