Smažená cuketová pizza je skvělou alternativou klasické pizzy, která nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale také přináší zdravější variantu oblíbeného pokrmu. Tento recept je jednoduchý, rychlý a ideální pro ty, kteří hledají něco lehkého, ale přitom chutného. Cuketa nahradí tradiční těsto, což znamená méně kalorií a více zeleniny, ale chuť zůstává naprosto vynikající. Navíc zakysaná smetana, sladká rajčátka a rozpuštěný sýr mozzarella vytvářejí dokonalou kombinaci, která se bude líbit nejen dospělým, ale i dětem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte cuketovo-bramborové karbanátky s petrželkou plněné sýrem a s jemným dresinkem.
Smažená cuketová pizza se zakysanou smetanou s rajčaty a sýrem mozzarella
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2 cukety (400 g) + sůl
- 1 vejce
- 1 lžíce zakysaná smetana nebo řecký bílý jogurt
- čerstvá nasekaná petrželka – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2-3 lžíce univerzální mouky
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
- 2-3 rajčata
- sýr mozzarella – podle chuti
- sůl – podle chuti
- sušená bazalka – podle chuti
- červená sladká paprika – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve si na talíř nastrouhejte cuketu a osolte – promíchejte a nechejte 10-15 působit. Po 10-15 minutách cuketu sceďte a přendejte do mísy.
2. Základ: Do mísy s nastrouhanou cuketou si rozklepněte vejce, přidejte zakysanou smetanu, vsypejte čerstvou nasekanou petrželku, dochuťte černým mletým pepřem a vsypte univerzální mouku – pořádně promíchejte lžící.
3. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem si nalijte základ a pěkně rozetřete. Pánev přikryjte pokličkou a smažte nejprve z jedné strany 8 minut na mírném ohni dozlatova.
4. Po 8 minutách odkryjte pokličku a základ přeložte na druhou stranu, na kterou pokládejte kolečka rajčat a sýra mozzarella. Dochuťte solí, sušenou bazalkou a červenou mletou paprikou. Znovu přikryjte pánev pokličkou a smažte 8 minut na mírném ohni dokřupava.
5. Po smažení cuketovou pizzu se zakysanou smetanou s rajčaty a sýrem mozzarella podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.