Kakaové řezy se smetanovým krémem, kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou jsou dokonalým dezertem pro milovníky sladkých pochoutek. Jednoduchá příprava, lahodná chuť a elegantní vzhled z nich dělají ideální volbu pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte řezy ze zakysané smetany.
Kakaové řezy se smetanovým krémem, kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 80 g cukru
- 30 ml rafinovaného slunečnicový olej
- 65 g kefír (pokojová teplota)
- 80 g univerzální mouky
- 15 g kakaový prášek
- 25 g kukuřičný škrob
- 3 g prášek do pečiva
Krém:
- 140 ml studená smetana ke šlehání min. 30 % tuku
- 60 g kondenzované mléko
Poleva:
- 30 g másla
- 50 ml mléka
- 40 g mléčná čokoláda
- 40 g hořká čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy si rozklepněte vejce a nasypejte cukr – šlehejte mixérem, dokud směs není nadýchaná, objemná a bělavá. Dále do směsi postupně přilijte rafinovaný slunečnicový olej a kefír (pokojové teploty) – pokračujte ve šlehání mixérem na nízkých otáček.
2. Následně do mísy nasypejte smíchané prosáté suché přísady: univerzální mouku spolu s kakaovým práškem, kukuřičným škrobem a práškem do pečiva – míchejte metličkou krouživými pohyby směrem nahoru.
3. Dno formy vyložte pečicím papírem, poté nalijte na něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete.
4. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 180 °C a zkontrolujte propečení párátkem.
5. Po upečení nechejte těsto vychladnout, pak těsto s tenkým nožem oddělte od stěn formy a vyjměte z formy. Odstraňte pečicí papír z povrchu a počkejte, až zcela vychladne.
6. Po vychladnutí těsto přendejte na desku a rozřízněte ho na 2 stejné díly.
7. Krém: Do mísy nalijte studenou smetanu ke šlehání – vyšlehejte mixérem, dokud se neobjeví měkké špičky, poté do něj přilijte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří pevné špičky.
8. Sestavení dortu: Na talíř položte první díl těsta, poté ho celé krémem rovnoměrně rozetřete po povrchu a druhým dílem těsta přikryjte. Uložte do lednice podle potřeby.
9. Poleva: Do hrnce si nalijte mléko a vložte máslo – promíchejte a přiveďte téměř k bodu varu. Potom odstavte hrnec z ohně a vmíchejte nasekanou hořkou a mléčnou čokoládu – promíchejte lžící nebo stěrkou dohladka.
10. Získanou polevou přelijte povrch dortu a uložte do lednice na nejméně 2 hodiny nebo zmrazte na 20-30 minut.
11. Na závěr dort nakrájejte na řezy a podávejte s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Fantastický “Snickers” dort, který si zamiluje celá rodina!