Pikantní domácí hermelínová pomazánka s klobásou je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu

Pikantní domácí hermelínová pomazánka s klobásou je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu či předkrm. Kombinace rozmačkaného hermelínu, vejce, smetanového sýra, pikantní klobásy a cibulky vytváří lahodnou a pikantní směs, která bude potěšením pro milovníky sýrů a kořeněných chutí.

Připravte si tuto hermelínovou pomazánku a užijte si chutnou kombinaci v kombinaci s čerstvým pečivem, toasty nebo krekry. Můžete ji také použít jako náplň do sendvičů nebo jako přísadu do různých pokrmů. Buďte připraveni na pikantní chuťový zážitek, který vám tato hermelínová pomazánka s klobásou přinese.

Zdroj: Kristýna Navrátilová

Co budeme potřebovat:

  • 200 g hermelínu (rozmačkaného)
  • 2 vejce (vařená natvrdo a nakrájená na kostičky)
  • 100 g smetanového sýra
  • 100 g pikantní klobásy (nasekané na malé kousky)
  • 1 malá cibulka (jemně nasekaná)
  • 2 lžíce majonézy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hořčice (volitelně)
  • Petrželka (na ozdobu)

Jak budeme postupovat:

1) V míse smíchejte rozmačkaný hermelín, nakrájená vejce, smetanový sýr, nasekanou pikantní klobásu a jemně nasekanou cibulku.

2) Přidejte majonézu a důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Pokud preferujete silnější chuť, přidejte více majonézy.

3) Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Případně přidejte i hořčici, pokud máte rádi pikantnější příchuť.

4) Pomazánku můžete podávat ihned nebo ji nechte vychladnout v lednici, aby se chutě propojily a pomazánka zchladila.

5) Před podáváním můžete pomazánku ozdobit nasekanou petrželkou.

Vyzkoušejte také: Rychlá vajíčková pomazánka bez majonézy