Jablečno-makový zákusek je perfektní spojení sladkých šťavnatých jablek a bohaté makové náplně. Tento zákusek nabízí vyváženou kombinaci jemné ovocné chuti a výrazného máku, který mu dodává nezaměnitelný charakter. Díky svěžesti jablek je lehký a osvěžující, přičemž maková vrstva zaručí plnou chuť. Je to ideální dezert na podzimní dny, ale jeho chutě si užijete po celý rok – jako skvělou pochoutku ke kávě nebo čaji, nebo jako sladkou tečku po obědě.
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto mini křehké bábovky z ovesných vloček, jablíček a ořechu s vůní vanilky – zamilujete si je ihned!
Jablečno-makový zákusek:
Co budeme potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 200 g cukru krystal
- 3 ks jablek
- 4 ks vajec
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- 200 g mletého máku
- 500 ml zakysané smetany
- 3 lžíce oleje
- 1 pytlík vanilkového cukru
- lžičku mleté skoříce
- 200 g čokolády
- 2 lžíce oleje (na polevu)
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že oloupeme a nakrájíme jablko na drobné kousky a zasypeme skořicí.
2. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme olej, zakysanou smetanu. Nakonec přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a mák. Na úplný konec přidáme i nakrájená jablka se skořicí. Důkladně promícháme až do podoby hladkého těsta.
3. Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem.
4. Těsto na plech rovnoměrně navrstvíme. Pečeme při 170 stupních zhruba 25-30 minut.
5. Nakonec poleva: rozpustíme si čokoládu ve vodní lázni.
6. Po dopečení a vychladnutí jednoduše naší jablečnou buchtu zalijeme touto čokoládou.
Hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Jednoduchý recept na kynuté makové šneky – Celá rodina si je zamiluje!