Pokud hledáte dezert, který je snadný na přípravu, ale zároveň chutná jako z cukrárny, tento šťavnatý broskvový koláč je přesně pro vás. Kombinace vláčného těsta, osvěžujících broskví a jemného smetanového krému s šlehačkou vytváří harmonii chutí, kterou korunuje vrstva nastrouhané bílé čokolády. Tento koláč je ideální na rodinné oslavy, víkendové posezení u kávy nebo kdykoli, kdy chcete potěšit své blízké něčím speciálním. Připravte ho snadno a rychle – výsledek rozhodně stojí za to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte: Vyzkoušejte tento recept na piškotové řezy s ovocem, vanilkovým krémem a želé polevou.
Broskvový koláč z hladkého těsta s bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 80 g cukru
- 1 balíček vanilkový cukr
- 80 g olej
- 140 g univerzální mouky
- 2 lžičky prášek do pečiva
Impregnace:
- broskvová šťáva
Krém:
- 300 ml mléka
- 250 ml smetany ke šlehání 36 % tuku
- 2 balíčky Paradies Creme Vanilla (smetana v prášku, která se vyšlehá s mlékem)
- 1 konzerva broskví bez šťávy
Na zdobení a posypáni:
- nastrouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy si rozklepněte vejce, nasypejte cukr a ochuťte vanilkovým cukrem – vyšlehejte a přilijte olej – pokračujte ve šlehání do hladké směsi. Nakonec do směsi nasypejte univerzální mouku s práškem do pečiva a šlehejte do hladkého těsta.
2. Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pergamenem o rozměru 18 x 28 cm, rozetřete a uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 170 °C dozlatova. Po upečení z těsta odstraňte formu, poté pergamen a vložte zpět do formy.
4. Následně těsto impregnujte broskvovou šťávou a nechejte chvíli stranou.
5. Krém: Do misky nalijte mléko, přilijte smetanu ke šlehání a nasypejte Paradies Creme Vanilla – šlehejte 3 minuty do nadýchaného krému a pak do krému vmíchejte na kostičky nakrájené broskve. Důkladně promíchejte.
6. Vzniklý krém naneste na těsto ve formě, pěkně rozetřete a uhlaďte. Posypejte nastrouhanou bílou čokoládou a uložte na 2 hodiny do lednice na ztuhnutí, ale nejlépe přes noc.
7. Šťavnatý broskvový koláč z hladkého těsta s bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš recept:
Dokonalý dezert k odpolední kávě – Krémová roláda a plná ovoce!