Přemýšlíte o tom, jaké budete letos péct vánoční cukroví? Pak jste tu správně. Vánoční cukroví by nemělo za žádnou cenu chybět na svátečním stole. Ať už se raději držíte tradičních druhů nebo rádi zkoušíte něco nového, vždy je dobré myslet na pečení s velkým předstihem. My Vám dnes ukážeme krok za krokem, jak si připravit griliášové řezy, které chutnají opravdu lahodně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte kokosky ze salka jsou jednoduché a rychlé vánoční cukroví.
Recept na griliášové řezy:
Co budeme potřebovat:
- 250 g cukr krupice
- 1 plechovka slazené Salko
- 300g vlašských ořechů nasekaných na hrubo
- 5 ks suchých oplatek
Všechny suroviny při pokojové teplotě.
Jak budeme postupovat:
1. Ve vyšším hrnci si postupně rozpustíme cukr na karamel. Vždy přisypu trochu cukru, rozpustím a zase přisypu až se rozpustí všechno.
2. Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme k cukru a mícháme až se vše rovnoměrně rozpustí.
3. Vlijeme kondenzované mléko a opět vymícháme vše do hladké hmoty.
4. Přimícháme nasekané ořechy.
5. Necháme lehce vychladnout, ale směs musí být teplá, aby se hezky roztírala.
Připravte si letos tyto pudinkové karamelové cukroví, které vás okouzlí
6. Já směs rozdělila na čtyři stejné díly, aby byla rozetřená vždy ve stejné vrstvě mezi pět oplatek (Můžete rozdělit například na dva díly a mít tak vyšší vrstvu mezi třemi oplatkami, záleží na Vás).
7. Opatrně roztíráme na oplatky, vždy přitisknu další oplatkou.
8. Celé přikryjeme potravinářskou folii, zatížíme například krabicovým mlékem a dáme do druhého dne vychladit a ztuhnout do ledničky.
9. Ostrým zoubkovaným nožem zakrojíme okraje, aby byly krásně hladké.
10. Krájíme na malé kostičky nebo čtverečky dle Vás. Hotovo!
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.