Smažené křupavé brambůrky s petrželkou a jemným dresinkem jsou ideální slanou pochoutkou k televizi nebo jako rychlá a chutná svačinka, která potěší všechny milovníky křupavých snacků. Tato kombinace dokonale opečených brambor, svěží petrželky a jemného dresinku vytvoří nezapomenutelný chuťový zážitek, který si zamilujete. Příprava je jednoduchá a rychlá, takže si můžete dopřát tuto lahodnou pochoutku, kdykoli máte chuť na něco slaného a křupavého!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pokud hledáte nějakou další slanou dobrotu, určitě vyzkoušejte jednohubky z listového těsta – snadná a chutná pochoutka pro každou příležitost.
Smažené křupavé brambůrky s petrželkou podávané s jemným dresinkem
Co budeme potřebovat:
Bramborové těsto:
- 3 brambory + voda
- 5-6 lžic bramborový škrob
- čerstvá petrželka – podle chuti
- sýr parmazán – podle chuti
- špetka soli
Ostatní:
- olej/olivový olej – na smažení
Dip:
- čerstvá petrželka – podle chuti
- jarní cibulka – podle chuti
- čerstvý kopr – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička červená mletá paprika
- citronová šťáva – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 4 lžíce zakysaná smetana
Jak budeme postupovat:
1. Bramborové těsto: Do hrnce si vložte nakrájené brambory, zalijte vodou a vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření brambory propasírujte cez síto a přisypejte k ním bramborový škrob – dobře promíchejte a vypracujte.
2. Následně do bramborového těsta vsypejte nasekanou čerstvou petrželku, vmíchejte nastrouhaný sýr parmazán a dochuťte špetkou soli – dobře promíchejte rukama. Z těsta vypracujte válečky a pomocí naběračky s mřížkou na nich vytvořte mřížky.
3. Do pánve s rozehřátým olejem si pokládejte mřížkované bramborové ruličky – smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova a dokřupava.
4. Dresink: Do velké mísy vsypejte nakrájenou čerstvou petrželku, jarní cibulku, čerstvý kopr a přidejte prolisovaný česnek. Dochuťte červenou mletou paprikou, citronovou šťávou, solí, černým mletým pepřem a na závěr ochuťte zakysanou smetanou – důkladně promíchejte a dresink je hotový!
5. Smažené křupavé brambůrky s petrželkou podávejte s připraveným jemným dresinkem, ale hlavně s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept:
Pečené spirálové brambory s česnekem potřené máslovou směsí s oreganem