Připravte si výjimečný pokrm, který okouzlí každého gurmána. Tato masová roláda kombinuje šťavnaté hovězí maso s náplní ze svěžího špenátu, jemných žampionů a rozpuštěného sýra, což dohromady vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii. Pečení rolády doplní sladká glazura, která jí dodá krásnou barvu a vynikající chuť. Podávaná s hladkou bramborovou kaší, se stane středobodem každé slavnostní tabule.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud hledáte další masovou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš recept na vepřovou krkovici s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Masová roláda plněná špenátem, žampiony a sýrem, potřená sladkastou směsí, podávaná s bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 500 g hovězí maso
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 cibule
- 1 svazek petrželky
Ostatní:
- 30 g másla – na smažení
Plnění:
- 2 stroužky česneku + 150 g čerstvý špenát
- 200 g žampionů
- 150 g sýr ementál
Směs na potření:
- 2 lžíce kečupu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
Příloha:
- 5 středně velké brambory + voda + sůl
- 60 ml smetany
- 30 g strouhaný parmazán
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do velké mísy si vložte hovězí maso a rozklepněte vejce. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou. Dále vmíchejte nastrouhanou cibuli a vsypejte nasekanou čerstvou petrželku – pořádně rukama promíchejte. Vzniklou směs naneste a pěkně rozprostřete do středu pergamenu položeného na plechu.
2. Plnění: Do pánve s rozehřátým máslem si vsypejte prolisovaný česnek a po chvíli vmíchejte do pánve čerstvý špenát. Společně smažte na mírném ohni. Po smažení směs rozetřete na mleté maso a nechejte chvíli stranou.
3. Do stejné pánve si vsypejte nakrájené žampiony a smažte na mírném ohni, dokud nezezlátnou. Po smažení je rozložte na špenát. Nakonec posypejte strouhaným sýrem ementál a srolujte do rolády.
4. Směs na potření: Do misky si nalijte kečup, přilijte sójovou omáčku, přidejte dijonskou hořčici a ochuťte medem – promíchejte.
5. Následně masovou roládu položte na alobal a celou potřete připravenou směsí. Poté zabalte do alobalu, upevněte konce a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C dozlatova a dokřupava.
6. Očištěné brambory vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 30-40 minut do změknutí. Poté sceďte.
7. Příloha: Do hrnce s brambory si nalijte smetanu, nasypejte strouhaný sýr parmazán a rozmačkejte na pyré.
8. Po 1 hodině vyjměte plech s roládou z trouby, odstraňte alobal a roládu ještě jednou potřete směsí. Vložte zpátky do trouby a pečte dalších 10 minut při 180 °C.
9. Podávejte s láskou, skvělou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.VIDEO NÁVOD:
Pokud vás tento recept zaujal, určitě vyzkoušejte i tento:
Lahodné kuřecí závitky plněné sýrem, špenátem a rajčaty podávané se zeleninovým salátem