Vítejte v království kávových dezertů! Pokud i vy milujete sladké kávové dezerty bez pečení nebo jen hledáte novou inspiraci k lahodné kávičce, pak jste na správném místě! Dnes si připravíme kávový nepečený dezert z kondenzovaného mléka a smetany. Spojením všech těchto ingrediencí vznikne opravdová lahůdka, která jistě potěší dospělé.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Kávový nepečený dezert z kondenzovaného mléka a smetany
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 4 lžíce instantní káva
- 20 ml mléka
- 3 lžíce kondenzované mléko
- 400 ml smetana ke šlehání
- 10 g vanilkový cukr
Poleva:
- 2 lžíce instantní káva
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce horká voda
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do misky si nasypejte instantní kávu a nalijte mléko – promíchejte lžící, poté přilijte kondenzované mléko a znovu promíchejte.
2. Následně do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání a šlehejte ručním mixérem. Pak šlehačku ochuťte vanilkovým cukrem a pokračujte ve šlehání. Do vyšlehané smetany si vlijte připravenou kávovou směs a společně šlehejte do nadýchaného hebkého krému. Nakonec ještě jemně promíchejte stěrkou.
3. Připravte si obruč vyloženou alobalem a naneste si na její dno vyšlehaný kávový krém, pěkně rozetřete, uhlaďte a pomocí špejle si vytvarujte libovolné vzory. Jemně přetřepejte a uložte na 3 hodiny do mrazáku.
4. Poleva: Do mísy si nasypejte instantní kávu, přisypejte cukr a přilijte horkou vodu – promíchejte a poté vyšlehejte ručním mixérem.
5. Po 3 hodinách vyjměte dezert z mrazáku, odstraňte alobal, obruč a navrch naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte polevu. Můžete na chvíli uložit do lednice, záleží na vás.
6. Kávový nepečený dezert z kondenzovaného mléka a smetany podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.