Pokud hledáte dokonalé křehké pečivo, které potěší každého milovníka sladkostí, tyto sladké ořechové rohlíčky ze zakysané smetany jsou tou správnou volbou. Tyto rohlíčky jsou snadné na přípravu, přesto chutnají jako z vyhlášené cukrárny. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si chvíli sladkého potěšení!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Ořechové rohlíčky ze zakysané smetany
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 g mouka
- špetka soli
- 1 lžička vanilkový cukr
- 1/2 lžičky prášek do pečiva
- 100 g změklé máslo
- 200 g zakysaná smetana nebo přírodní bílý jogurt
- 1 žloutek
Krém:
- 200 g vlašské ořechy
- 1 vaječný bílek
- 2 lžíce cukru
Na závěrečné posypáni:
- 5 lžic moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nasypejte mouku, přidejte špetku soli, přisypejte vanilkový cukr a prášek do pečiva – jemně promíchejte. Dále do mísy vložte změklé máslo, vmíchejte zakysanou smetanu nebo přírodní bílý jogurt a vlijte žloutek – pořádně promíchejte a ručně vypracujte těsto do tvaru koule. Vložte ho do sáčku a uložte na 15 minut do mrazáku.
2. Krém: Do jiné mísy vlijte vaječný bílek a nasypejte cukr. Vyšlehejte do nadýchané tuhé bílé pěny, do které vsypejte pomleté vlašské ořechy – stěrkou dobře promíchejte.
3. Po 15 minutách vyjměte těsto z mrazáku a rozdělte na 4 stejné části. Každou část vyválejte pomocí válečku do velkého kruhu, z kterého vytvarujte 9 trojúhelníků.
4. Následně na konec každého trojúhelníků naneste připravenou ořechovou náplň, poté srolujte do rohlíčku a položte je na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe.
5. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C dozlatova.
6. Po upečení je obalte v moučkovém cukru a podávejte je s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.