Tento recept se hodí vždy, když je za rohem návštěva a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme snadný recept na karamelizovaný dýňový dezert s kondenzovaným mlékem a želatinou – BEZ PEČENÍ! Trochu neobvyklý dezert, ale její chuť vás ohromí a budete ho dělávat častěji.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s KONDENZOVANÝM MLÉKEM!
Karamelizovaný dýňový dezert s kondenzovaným mlékem a želatinou
Co budeme potřebovat:
- 450 g dýně + voda
Karamel:
- 200 g cukru
- 200 ml kondenzované mléko
- 500 ml mléko
- 80 ml vody + 30 g želatiny
Na zdobení a posypání:
- nasekané mandle + karamel
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve očistěte a vydlabejte vnitřek dýně, poté ji nakrájejte na kostky a přendejte do hrnce. Hrnec postavte na sporák, zalijte dýni vodou, poté přikryjte pokličkou a vařte 10 minut na mírném ohni.
2. Karamel: Do pánve si nasypejte cukr – míchejte a karamelizujte na mírném ohni do hladké směsi. Vzniklý karamel si nalijte na dno podélné zapékací mísy a nechejte chvíli stranou.
3. Uvařenou dýni přendejte do mísy a přilijte kondenzované mléko – rozmixujte ručním ponorným mixérem do jemné směsi. Poté do mísy nalijte mléko a vlijte rozpuštěnou želatinu smíchanou s vodou – pořádně promíchejte.
4. Výslednou směs krému si přelijte do mísy s karamelem a uložte a 5 hodin do lednice.
5. Po 5 hodinách vyjměte dezert z lednice, překlopte na opačnou stranu a nakrájejte.
6. Podávejte dezert zdobený nasekanými mandlemi a přelitý karamelem, ale hlavně podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.