Nabízíme vám recept na lahodné pudinkáče z hebkého těsta s čokoládovou polevou, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tyto nadýchané pudinkáče jsou nejen chutné, ale také díky svěžímu vanilkovému pudinku nezapomenutelné.
Jejich příprava je rychlá a snadná, takže si je můžete vychutnat jako sladkou pochoutku, kdykoli budete mít chuť na něco jedinečného. Se šálkem horké kávy se budete cítit jako v nebi.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Vanilkové pudinkáče s čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
- 2 vaječné bílky
- 50 g cukru
- 30 g mouka
- 30 g mleté sušenky
- 1 lžíce oblíbený džem
Ostatní:
- máslo – na vymazání zapékací mísy
Krém:
- 600 ml mléka + 200 g cukru
- 300 ml mléka + 2 vanilkové pudinky
- 2 žloutky
- 50 g mouky
- 200 g změklé máslo (pokojová teplota)
Poleva:
- 200 g tmavá čokoláda + 100 ml mléka
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy vlijte vaječné bílky a během šlehání přisypávejte cukr – šlehejte do bílé tuhé nadýchané pěny. Dále do mísy k vyšlehaným bílkům nasypejte mouku, mleté sušenky a vmíchejte oblíbený džem – pořádně promíchejte.
2. Připravte zapékací mísu, kterou vymažte máslem a rozprostřete do ní výsledné těsto.
3. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C dozlatova.
4. Krém: Do menšího hrnce na sporáku nalijte 600 ml mléka a nasypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud mléko nebude vřít.
5. Do malé misky nalijte 300 ml mléka a nasypejte vanilkové pudinky, poté vlijte žloutky a přisypejte mouku – pořádně promíchejte. Když mléko začne vřít, postupně přilévejte směs a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
6. Po uvaření krém přelijte do mísy, nechejte vychladnout na pokojovou teplotu a občas promíchejte metličkou, pak do vychladnutého krému vložte změklé máslo – vyšlehejte do nadýchaného krému.
7. Výsledný krém naneste, rozetřete a uhlaďte na upečené těsto a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
8. Poleva: Do malé misky nalámejte tmavou čokoládu a přilijte mléko – promíchejte a rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázní.
9. Získanou polevou přelijte povrch dortu a uložte do lednice přes noc na ztuhnutí.
10. Na závěr překrojte dort na kostky a podávejte ho s láskou, velkou chutí a elánem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.