Milujeme rychlé, snadné a chutné recepty, při kterých nemusíte ušpinit hromadu nádobí. Tento recept líné ženy si zamilujete. Všechny ingredience se vloží do jedné pánve a upečou se. Pochoutka pro dny, kdy raději trávíte méně času v kuchyni!
Co budeme potřebovat:
- 1 kg bílého zelí
- 700 g mletého masa
- jedna velká cibule
- jedna velká mrkev
- 3-4 malá rajčata (můžete nahradit rajčaty z konzervy nebo rajčatovou omáčkou)
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- 20-30 g másla (nepovinné)
- sůl, mletý černý pepř, koření na maso – podle chuti
Pokud chcete, můžete do masové směsi přidat ½ hrnku rýže.
Jak budeme postupovat:
1.Cibuli a mrkev nastrouhejte na velkém struhadle.
2.Přidejte 3 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý černý pepř a koření na maso podle chuti.
3.Přidejte mleté maso. Velmi dobře promíchejte.
4.Zelí nakrájejte nadrobno. Posypte je solí a rukama dobře prohněťte.
5.Připravenou směs zelí a masa rozprostřete střídavě ve vrstvách do hluboké pánve. Vrchní vrstvu by mělo tvořit zelí.
6.Rajčata nakrájejte na kolečka a položte je na vrstvu zelí. Potřete je lžící fermentovaného krému (můžete je jednoduše pokapat olejem).
7.Pokud připravujete pokrm z libového, suššího masa, můžete na povrch přidat trochu másla nakrájeného na kostičky.
8.Zakryjte plech alobalem a vložte jej do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 30-40 minut. Poté alobal z povrchu odstraňte a pečte dalších 15-20 minut do hněda.
9.Voňavý, chutný a atraktivní pokrm vyjměte z trouby. Porcujte ho a podávejte pokapaný kečupem nebo zakysanou smetanou (volitelně)!
Přejeme vám dobrou chuť.