Vánoční kávové cukroví, které letos stojí za vyzkoušení: Má jednoduchou přípravu

Kávové cukroví je elegantní a aromatický dezert, který je skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo jako součást svátečního stolu. Tento recept kombinuje jemný kávový tón s bohatou chutí bílé čokolády.

Zdroj: instagram.com/kristy_pinkerova/

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté kávy
  • 2 žloutky
  • 140 g másla
  • 150 g kvalitní bílé čokolády
  • 75 g smetany ke šlehání (40%)
  • 10 g másla
  • 3 lžičky rozpustné kávy

Postup přípravy

1) Těsto: Prosátou mouku smíchejte s cukrem a mletou kávou. Přidejte žloutky a lehce změklé máslo a vypracujte těsto. Zabalte do folie a dejte do lednice odležet alespoň na několik hodin.

2) Pečení: Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečícím papírem. Rozválejte těsto na slabší placku a vykrajujte libovolné tvary. Cukroví pečte asi 7-9 minut do lehce zlatavé barvy.

3) Krém: Smetanu zahřejte, přidejte rozpustnou kávu a nechte rozpustit. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nalijte na ni ohřátou smetanu s máslem. Vymíchejte do hladka, přikryjte folií, kterou položte přímo na krém, a dejte chladit do lednice na několik hodin.

4) Dokončení: Vychlazený krém si přendejte do sáčku s trubičkou a nastříkejte na polovinu cukroví. Přiklopte druhou polovinou a dejte do lednice vychladit. Nešetřete krémem, aby cukroví nebylo suché.

Vyzkoušejte letos tyto ořechové rukavičky s bílou čokoládou – vánoční cukroví

Tip

  • Cukroví skladujte v chladničce v uzavřené nádobě, aby si udrželo svou čerstvost a konzistenci.