Nadýchaný broskvový koláč s pudinkem, medem a kokosem – ovocná dokonalost

Vítejte u báječného receptu na zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem – ovocný zázrak, který vás ohromí svou jednoduchostí a dokonalou chuťovou harmonií! Tento lahodný koláč je skvělou volbou pro milovníky ovocných koláčů, kteří si rádi dopřejí sladké potěšení. Kombinace jemného broskvového těsta se svěžím pudinkem, medem a kokosem vytvoří pro vaše chuťové buňky jedinečný zážitek.

Ať už si tento koláč vychutnáte samostatně jako odměnu za úspěch, nebo se o něj podělíte se svými blízkými, jedno je jisté – ovocný zázrak vás nezklame!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s PUDINKEM!

Broskvový koláč s pudinkem, medem a kokosem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 225 g cukru
  • 225 rostlinný olej
  • 225 ml mléka
  • 450 g mouky
  • 20 g prášek do pečiva
  • 300 broskve z konzervy bez šťávy

Ostatní:

  • máslo – na vymazání formy
  • med – na závěrečné potření

Pudink:

  • 2 žloutky
  • 50 g cukru
  • 40 g kukuřičný škrob
  • šťáva z 1 citronu
  • kůra z 1 citronu
  • 300 ml mléko

Na zdobení a posypání:

  • strouhaný kokos

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy si rozklepněte vejce a nasypejte cukr – vyšlehejte do pěny. Dále do mísy přilijte olej a mléko – znovu šlehejte. Poté do mísy nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec do směsi těsta vmíchejte nakrájené konzervované broskve zbavené šťávy – pořádně stěrkou promíchejte.

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

2. 1/2 výsledného těsta si nalijte do formy vymazané máslem a jemně přetřepejte.

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C dozlatova.

4. Pudink: Do menšího hrnce si vlijte žloutky, nasypejte cukr, přisypejte kukuřičný škrob a přilijte citronovou šťávu – promíchejte metličkou. Dále vmíchejte nastrouhanou citronovou kůru a přilijte mléko – promíchejte. Hrnec postavte na sporák a za stálého míchání vařte pudink na mírném do zhoustnutí.

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

5. Po uvaření pudink přikryjte fólií a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí pudink nalijte na upečené těsto, pěkné rozetřete a přikryjte druhou 1/2 připraveného těsta.

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

6. Pečte v troubě 30 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení koláč potřete medem a posypejte strouhaným kokosem.

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

7. Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí!

Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen
Zlatavý broskvový koláč s pudinkem, medem a strouhaným kokosem - Ideální k horkému čaji!
Zdroj: Appetitlicher Kuchen

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: