Tento smažený slaný koláč s bílým zelím, vejci a sýrem čedar je velmi snadný na přípravu a chutná výborně. Základem je bílé zelí, do kterého se přidá vaječná směs obohacena o sýr čedar. Dokonalá kombinace chutí, při které si vychutnáte výraznou chuť a křupavost. Připravte se na jedinečný chuťový zážitek s tímto receptem, který vás okamžitě ohromí. Pojďme na to!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažený slaný koláč s bílým zelím, vejci a sýrem čedar
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 bílé zelí
- 4 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 g sýr čedar
Ostatní:
- 1 lžíce másla – na smažení
- rajčatový protlak nebo kečup – podle chuti (na potření)
- sýr čedar – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do mísy vložte nakrájené bílé zelí, které zalijte horkou vodu a nechejte chvíli odstát. Poté zelí sceďte přes sítko a přendejte do mísy.
2. Do jiné mísy rozklepněte vejce, které dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte/vyšlehejte.
3. Základ: Zelí v míse přelijte vyšlehanou vaječnou směsí a vsypejte strouhaný sýr čedar.
4. Do pánve s rozehřátým máslem nalijte základ a smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova a dokřupava. Na závěr koláč ještě potřete rajčatovým protlakem nebo kečupem a posypejte strouhaným sýrem. Pod pokličkou smažte 10 minut na mírném ohni nebo dokud se sýr nerozteče.
5. Smažený slaný koláč s bílým zelím, vejci a sýrem čedar podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.