Tato kakaová sušenková roláda s kokosovo-vanilkovým krémem je perfektním dezertem pro milovníky sladkostí, kteří hledají něco jednoduchého, ale přesto lahodného. Tento nepečený dezert spojuje jemnou chuť kakaových sušenek s lehkým vanilkovým krémem a kokosovými vločkami, což vytváří neodolatelnou kombinaci chutí. Je to skvělý dezert, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Kakaová sušenková roláda s kokosovo-vanilkovým krémem bez pečení
Co budeme potřebovat:
Ingredience na korpus:
- 250 g kakaových sušenek
- 170 ml mléka
- 50 g moučkového cukru
- 40 g kakaa
Ingredience na krém:
- 500 g předem uvařeného a vychladlého vanilkového krému
- 150 g másla
- 100 g strouhaného kokosu
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte 500 g studeného vanilkového krému z lednice a vyšlehejte ho mixérem dohladka.
2. Přidejte 150 g změklého másla a znovu vyšlehejte.
3. Vmíchejte 100 g strouhaného kokosu a dobře promíchejte.
4. Dejte krém do lednice.
5. Na korpus rozdrťte 250 g kakaových sušenek najemno a smíchejte s 50 g moučkového cukru a 40 g kakaa.
6. Přidejte 170 ml mléka a míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
7. Sušenkovou směs rozválejte mezi dvěma fóliemi do obdélníku, asi 0,5 cm silného.
8. Odstraňte vrchní fólii a rovnoměrně rozetřete vanilkový krém na sušenkový základ, přičemž nahoře nechte 2–3 cm bez krému.
9. Pomocí spodní fólie srolujte do rolády a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny.
10. Před podáváním posypte strouhaným kokosem a nakrájejte na plátky.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.