Turecký nejvláčnější čokoládový perník – Poklad v ústech!

Objevte dokonalý dezert – turecký nejvláčnější čokoládový perník, který se doslova rozpustí v ústech! Tento sladký poklad vás ohromí svou měkkou a vláčnou texturou, kde se bohatá čokoládová chuť snoubí s jemným těstem. Ideální pro všechny milovníky čokolády a skvělý doplněk ke kávě nebo čaji. Pokud toužíte po něčem výjimečném, tento perník je tou pravou volbou pro vás!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

Turecký čokoládový perník

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 200 ml cukru
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 200 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 200 ml mouky
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Poleva:

  • 200 ml cukru
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 200 ml oleje
  • 5 lžic kakaa
  • 200 ml mléka
  • 100 g tmavá čokoláda na vaření

Na zdobení a posypání:

  • nasekané lískové oříšky

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy si rozklepněte vejce – vyšlehejte, poté nasypejte cukr a vanilkový cukr – šlehejte. Během šlehání postupně přilévejte olej, mléko, nasypejte mouku, kakao a prášek do pečiva – šlehejte do hladkého kakaového těsta.

Turecký nejvláčnější čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

2. Výsledné těsto si nalijte do formy vyložené pergamenem a rozměru 32 x 21 cm, pěkně rozetřete a uhlaďte.

Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

3. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení plech s těstem překlopte na druhou stranu, odstraňte pergamen a nakrájejte těsto na kostky.

Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

4. Poleva: Do menšího hrnce nasypejte cukr, vanilkový cukr a přilijte olej, poté nasypejte kakao a postupně přilévejte mléko – míchejte. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Před koncem do směsi vmíchejte tmavou čokoládu na vaření – míchejte a přiveďte k varu.

Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

5. Vzniklou čokoládovou polevou přelijte nakrájené těsto ve formě.

Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar
Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

6. Na závěr čokoládové perníkové kostky ozdobte nasekanými lískovými oříšky.

7. Turecký mokrý čokoládový perník podávejte s láskou, skvělou chutí a elegancí.

Turecký mokrý čokoládový perník - Poklad v ústech!
Zdroj: Domaći Kuhar

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: