Fantastické řezy s dvojitým krémem z bílé a mléčné čokolády jsou dezertem, který potěší všechny milovníky sladkých dobrot. Spojení jemného krému z bílé čokolády a bohatého krému z mléčné čokolády vytváří dokonale vyváženou pochoutku, která se doslova rozpouští na jazyku. Příprava je snadná, a přesto výsledek vypadá elegantně a chutná naprosto fantasticky!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Řezy s dvojitým krémem z bílé a mléčné čokolády
Co budeme potřebovat:
Krém z bílé čokolády:
- 100 g škrobové moučky + 70 g cukru + 200 ml mléka
- 800 ml mléka
- 100 g bílé čokolády
- 200 g změklého másla
Těsto:
- 6 vaječných bílků
- 6 žloutků + 6 lžic cukru
- 6 lžic teplé vody
- 6 lžic mouky + 1 prášek do pečiva + 4 lžíce kakaového prášku
Čokoládový krém:
- 200 g mléčné čokolády
- 150 g změklého másla
- 1 lžíce cukru
- 5 lžic mléka
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do misky nasypejte škrobovou moučku, cukr a nalijte 200 ml mléka – dobře promíchejte.
2. Krém z bílé čokolády: Do hrnce na sporáku nalijte 800 ml mléka, které zahřívejte na mírném ohni. Když mléko začne vřít, odstavte ze sporáku a postupně přilévejte směs – míchejte. Poté znovu postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Ke konci do krému vlijte lupínky bílé čokolády – promíchejte a ještě chvíli povařte.
3. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu. Po vychladnutí krém vyšlehejte a vmíchejte změklé máslo – pokračujte ve šlehání.
4. Těsto: Do první mísy vlijte vaječné bílky, které vyšlehejte do nadýchané sněhové pěny.
5. Do druhé mísy vlijte žloutky a nasypejte cukr – šlehejte do bělavé pěny. Dále do mísy nalijte vodu a nasypejte smíchané prosáté suché přísady: mouka, prášek do pečiva a kakaový prášek – pořádně promíchejte a těsto je hotové.
6. Výsledné těsto naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte do formy vyložené pergamenem. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C podle potřeby a po upečení těsto překrojte na 2 stejné díly.
7. Čokoládový krém: Do hrnce vsypejte lupínky mléčné čokolády, vložte změklé máslo, nasypejte cukr a přilijte mléko – promíchejte. Postavte hrnec na sporák a za stálého míchání vařte, dokud se všechny ingredience nerozpustí.
8. Sestavení dortu: Připravte první díl těsta, na který naneste, rozetřete a uhlaďte připravený krém z bílé čokolády a pak nalijte, rozetřete a uhlaďte připravený čokoládový krém. Přikryjte druhým dílem těsta, postup s krémy ještě jednou zopakujte, poté jemně přetřepejte a uložte do lednice na ztuhnutí.
9. Fantastické řezy s dvojitým krémem z bílé a mléčné čokolády podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.