Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka

Pokud máte chuť na něco sladkého a jemného, tyto koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka jsou skvělou volbou. Tento recept je ideální pro různé oslavy nebo jako sladká tečka po jídle. Jednoduchá příprava a bohatá chuť zaručí, že si na koláčcích pochutná celá rodina! Pojďme se pustit do pečení!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

Koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 středně velké vejce
  • špetka soli
  • 16 g vanilkový cukr
  • 300 g cukru
  • 400 g zakysaná smetana (pokojová teplota)
  • 450 g hladká mouka
  • 15 g prášek do pečiva

Krém:

  • 250 g změklé máslo
  • 390 g slazené kondenzované mléko
  • 200 g zakysaná smetana (pokojová teplota)

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a nasypejte vanilkový cukr – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr. Dále do vyšlehané směsi těsta vmíchejte zakysanou smetanu a přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pořádně vyšlehejte a získáte homogenní lesklé těsto.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

2. Připravte plech o rozměrech 42 x 32 cm vyložený pergamenem a nalijte do něj připravené těsto, pěkně ho rozprostřete a uhlaďte.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

3. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova, na střední teplotě bez konvekce, dokud není upečené a zkontrolujte ho dřevěnou špejlí, zda je suché a čisté.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

4. Po upečení těsto vyjměte z formy a pomocí ozdobného kolečka vytvarujte kolečka. Zbylé těsto a okraje těsta nechejte chvíli stranou, potom je pomelte v mixéru na jemný písek a přesypejte do mísy.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

5. Na stejný plech pokládejte vytvarované kolečka, které překrojte na polovinu.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

6. Krém: Do mísy vložte změklé máslo, které pak vyšlehejte do máslové pěny. Poté přilijte kondenzované mléko a vmíchejte zakysanou smetanou – pokračujte ve šlehání do nadýchaného krému.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

7. Hebké a jemné koláčky naplňte krémem, celé je také potřete krémem a obalte ve zbytcích těsta.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking
Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

8. Podávejte je s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.

Jemné koláčky ze zakysané smetany plněné krémem z kondenzovaného mléka
Zdroj: Торты и Кулинария Cakes & Cooking

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD: