Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem

Představte si jedinečný královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem, který ozdobí váš stůl svou nádhernou chuťovou harmonií a elegantním vzhledem. Tento dezert není jen obyčejným jídlem, ale symbolem jednoduchosti a lahodnosti. S jeho přípravou, která je jednoduchá a rychlá, se tento dezert stane hvězdou každého setkání. Připravte se na neodolatelnou chuťovou explozi, která vás okouzlí až do posledního sousta!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 vaječné bílky + špetka soli
  • 3 žloutky
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce hladké mouky

Jablečná náplň:

  • 750 g nahrubo nastrouhaná zelená jablka
  • 150 ml vody + 1 balení vanilkový pudinkový prášek
  • cukr – podle chuti

Krém:

  • 400-500 ml smetana ke šlehání
  • 3 lžíce moučkový cukr – podle potřeby
  • 200 g zakysaná smetana
  • studený želatinový ztužovač

Ostatní:

  • olej – na vymazání plechu
  • mouka – na vysypání plechu

Na zdobení a posypání:

  • 80 g strouhaná tmavá nebo mléčná čokoláda

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do první mísy nalijte vaječné bílky a přidejte špetku soli. Vyšlehejte do tuhé pěny.

2. Do druhé mísy dejte žloutky a přisypte cukr – šlehejte do jemné směsi. Pak nasypte hladkou mouku a nakonec do směsi vmíchejte vyšlehanou pěnu. Pořádně vyšlehejte/promíchejte do hladkého těsta.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

3. Těsto nalijte na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou. Rozetřete ho a uhlaďte.

4. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 150 °C – podle potřeby a po upečení nechte vychladnout.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

5. Jablečná náplň: Oloupejte si zelená jablka, které nastrouhejte na struhadle do mísy a přendejte do hrnce na sporáku – promíchejte a vařte na mírném ohni do změknutí.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

6. Následně do vařených jablek nalijte vanilkový pudinkový prášek smíchaný s vodou – dobře promíchejte a podle chuti dochuťte cukrem. Uvařenou jablečnou náplň nalijte a pěkně rozprostřete na vychladlé těsto.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

7. Krém: Do nádobky nalijte smetanu ke šlehání – vyšlehejte do tuhé pěny.

8. Do misky nalijte 1/2 zakysané smetany a přidejte ztužovač. Vyšlehejte a nalijte druhou 1/2 zakysané smetany – pořádně promíchejte do jemného krému.

9. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na jabličkovou náplň – uložte do lednice na ztuhnutí.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

10. Mezitím na struhadle nastrouhejte najemno čokoládu a posypte vychladlý dezert.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

11. Královský jablečný dezert podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.

Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.
Královský jablečný dezert se šlehačkovým krémem
Zdroj: Jana C.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: