Křupavé cukety obalené v parmazánové strouhance s čerstvou bazalkou jsou ideální volbou pro každého, kdo hledá zdravou a chutnou večeři. Tento recept kombinuje lahodnou chuť křupavé cukety obalené v parmazánové strouhance s čerstvou bazalkou s kořením. Takže neváhejte a pusťte se do přípravy tohoto křupavého snacku!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Cukety obalené v parmazánové strouhance s čerstvou bazalkou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 1 cuketa + sůl + rostlinný olej
Suchá směs na obalování:
- 5 lžic strouhanky
- červená mletá paprika – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 g parmazán
- čerstvá bazalka – podle chuti
- 1 stroužek česneku
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve z cukety odříznete konce a nakrájejte ji na hrubší plátky, osolte, poté utřete ubrouskem a potřete rostlinným olejem.
2. Do velké čtvercové mísy nasypejte strouhanku, přisypejte červenou mletou papriku, italské bylinky, sůl a černý mletý pepř – promíchejte. Dále vmíchejte strouhaný parmazán, nasekanou čerstvou bazalku a přidejte prolisovaný česnek – pořádně promíchejte, aby se všechny přísady spojili.
3. Následně obalte cukety z obou stran v parmazánové strouhance, které z jedné strany potřete olejem a položte na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe.
4. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
5. Po upečení je podávejte s oblíbeným dresinkem, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.