Vláčná focaccia s uzenými klobáskami a sýrem je dokonalým spojením tradiční italské kuchyně a výrazných chutí uzeného masa. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodný slaný koláč, který je ideální pro rodinné večeře, pikniky nebo jako skvělý doplněk k polévkám a salátům. Pusťte se do přípravy této focaccie a přineste do své kuchyně kousek Itálie!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Focaccia s uzenými klobáskami a sýrem
Co budeme potřebovat:
- Uzené klobásky 130 g
- Vejce 5 ks
- Mouka 275 g
- Olej 60 ml
- Mléko 165 ml
- Jemně strouhaný sýr nebo parmezán 70 g
- Prášek do pečiva 14 g
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte 5 vajec, přidejte sůl a pepř.
2. Mixérem míchejte 2-3 minuty.
3. Přidejte 60 ml oleje a pokračujte ve šlehání další 2 minuty.
4. Přidejte 165 ml mléka a 70 g strouhaného sýra nebo parmazánu.
5. Šlehejte mixérem další 2 minuty.
6. Prosejte 275 g mouky spolu s 14 g prášku do pečiva a promíchejte směs metličkou, dokud nebude hladká.
7. Směs rozdělte na 2 stejné díly.
8. Na pánvi osmahněte 130 g uzených klobásek (nebo párků) nakrájených na kolečka.
9. Vymažte kulatou žáruvzdornou formu (průměr 26 cm) máslem a dno vyložte pečicím papírem.
10. Nalijte polovinu předem připravené směsi.
11. Směs rovnoměrně rozetřete po povrchu misky a rovnoměrně posypte kolečky klobásy opečenými na pánvi.
12. Na párky rovnoměrně rozprostřete 130 g plátkového sýra.
13. Na sýr nalijte druhou polovinu připravené směsi.
14. Rovnoměrně rozetřete stěrkou.
15. Vrch posypte 30 g směsi semínek (slunečnicových, dýňových, lněných, sezamových).
16. Pečte v troubě 50 minut při 180 °C na nejnižší příčce trouby.
17. Teplou focacciu nakrájejte na plátky a podávejte s rajčatovou omáčkou.
Hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.