Třešňová dvoubarevná bábovka je ideálním dezertem pro každou příležitost. Tento recept spojuje vláčnost a chuť třešní s dvoubarevným těstem, které dodává bábovce nejen lahodnou chuť, ale také poutavý vzhled. Pokud hledáte sladkou pochoutku, která je snadná na přípravu a zaručeně potěší vaše hosty, tento recept na třešňovou dvoubarevnou bábovku je přesně to, co potřebujete. Pojďme se pustit do pečení!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Třešňová dvoubarevná bábovka
Co budeme potřebovat:
Dvoubarevné těsto:
- 3 vejce
- špetka soli
- 10 g vanilkový cukr
- 150 g cukru
- 180 ml mléka
- 120 ml rostlinný olej
- 300 g mouky
- 15 g prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaový prášek
- 80 g sušené třešně + 1 lžíce kukuřičný škrob
Jak budeme postupovat:
1. Dvoubarevné těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, vanilkový cukr a cukr – šlehejte/míchejte. Dále do mísy přilijte mléko a olej – šlehejte/míchejte. Potom nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto.
2. Následně z celkového těsta oddělte 1/4, do kterého vsypejte kakaový prášek a přilijte mléko – promíchejte a získáte kakaové těsto.
3. Do misky se sušenými třešněmi nasypejte kukuřičný škrob a vsypejte do obyčejného těsta – pořádné stěrkou promíchejte.
4. Připravte si bábovkovou formu na pečení o průměru 24 cm. Nejprve nalijte obyčejné těsto s třešněmi, které přelijte kakaovým těstem.
5. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 170 °C dozlatova.
6. Po upečení bábovku vyjměte z formy, pak ji nakrájejte a podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.