Pokud toužíte po dokonale připraveném hovězím steaku, který se snadno připravuje a chutná jako z prvotřídní restaurace, tento recept je přesně pro vás. Hovězí steaky s bylinkovou krustou jsou skvělou volbou pro rychlou, ale přesto luxusní večeři. Ať už chystáte rodinnou večeři nebo chcete ohromit hosty, tento recept vám zaručí úspěch na talíři.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Hovězí steaky s bylinkovou krustou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 2 steaky z pikanhy (lze nahradit svíčkovou, květovou špičkou nebo panenkou)
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Bylinková směs:
- 1 česnek
- čerstvý kopr – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
- rostlinný olej
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte 2 steaky, které z obou stran posypejte solí a černým mletým pepřem.
2. Bylinková směs: Do misky dejte prolisovaný česnek, vsypejte nadrobno nasekaný čerstvý kopr a dochuťte sušeným oreganem a rostlinným olejem – dobře promíchejte.
3. Do pánve s rozehřátým olejem položte 2 okořeněné steaky a smažte z obou stran 6-7 minut dozlatova. Poté je z obou stran potřete bylinkovou směsí.
4. Po smažení steaky přendejte na talíř a můžete je také podávat s oblíbenou přílohou nebo jen tak samotné, ale především je podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.