Pokud hledáte nápad na výjimečný oběd, který zaujme nejen chutí, ale i vzhledem, pak je masová roláda se špenátem a vařenými vejci tou pravou volbou. Tato lahodná kombinace šťavnatého masa, jemného špenátu a vajec vytváří jedinečný pokrm, který potěší jak vaše chuťové buňky, tak i oči. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělý oběd plný výrazných chutí a krásné prezentace!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Masová roláda se špenátem a vařenými vejci
Co budeme potřebovat:
- 800 g mletého masa
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g sýra
- 100 g strouhanky
- jedno syrové vejce
- 5 vařených vajec
- sůl, koření – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hluboké mísy vložte mleté maso, syrové vejce, sýr nastrouhaný na malém struhadle a strouhanku. Podle chuti přidejte sůl a koření. Dobře promíchejte.
2. Masovou směs přeneste na kus pečícího papíru. Rukama ho rozválejte na obdélníkové těsto o tloušťce asi 1 cm.
3. Omyjte špenátové listy a nakrájejte je na kousky. Vložte je do hluboké mísy a zalijte vroucí vodou. Nechte je 2-3 minuty louhovat.
4. Poté špenát přendejte do cedníku a počkejte, až z něj odteče všechna voda. Rovnoměrně ji rozprostřete na masový pult, přičemž jeden z dlouhých okrajů nechte volný.
5. Uvařená vejce položte na masový pult k jeho delšímu okraji, který jste pokryli špenátem.
6. Pomocí pečícího papíru srolujte sekanou do kompaktní rolády: začněte na okraji vedle vajec.
7. Zabalte roládu do pečícího papíru a položte ji na plech. Pečte 60 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8. Nechte je vychladnout a poté je vyjměte z pečícího papíru.
Hotovo! Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.