Vepřové kotlety na smetaně a žampionech jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají inspiraci pro zdravý a chutný oběd. Kombinace kvalitních vepřových kotlet, syté smetany a žampionů vytváří dokonalou chuťovou kombinaci, která zaručeně uspokojí vaši chuťovou představivost. Tento recept je snadno upravitelný na množství podle počtu osob a je vhodný jako oběd a večeře pro celou rodinu.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto vepřové kotlety na smetaně a žampionech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept a chcete se s námi o něj podělit, pak rozhodně navštivte naší facebookovou skupinu Prima kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové šneky!
Výborný recept na vepřové kotlety:
Co budeme potřebovat:
- vepřové kotlety
- sůl, pepř
- 300 g žampionů
- 1 ks cibule
- 1 PL rajčatové pasty
- 100 ml brandy či koňaku
- 200 ml smetany na vaření
- 200 ml kuřecího či hovězího vývaru
- 1 PL worcesterské omáčky
- 1/2 PL hořčice
Jak postupovat:
1) Kotlety si osolíme a opepříme.
2) Začneme smažit na oleji z obou stran dozlatova (cca 4 min. z každé strany).
3) Pokračujeme žampiony, které také orestujeme dozlatova.
4) Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
5) Následně přidáme rajčatovou pastu. Chvilku povaříme.
6) Nyní přidáme brandy a smetanu. Chvilku povaříme.
7) Dále přidáme vývar, hořčici, wor. omáčku, sůl a pepř. Důkladně promícháme a povaříme.
8) Do omáčky nakonec přidáme kotlety a pod pokličkou za nízké teploty povaříme cca 20 minut.