Ponořte se do kulinářského dobrodružství s naším lehkým receptem na zapečená kolečka lilku plněná mletým masem, podávaná se smaženou zeleninou a vaječným salátem. Toto jídlo přináší originální způsob využití lilku a dopřeje vám chuťový zážitek plný bohatých chutí. Příprava je velice snadná a jednoduchá, zvládne to úplně každý, i začátečník v kuchyni!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená kolečka lilku plněná mletým masem, podávaná se smaženou zeleninou a vaječným salátem
Co budeme potřebovat:
- 1 lilek
Směs mletého masa:
- 250 g mleté maso
- sůl – podle chuti
- černým mletý pepř – podle chuti
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 1 vejce
Směs na obalování:
- 1 vejce
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce kukuřičný škrob
Ostatní:
- olej – na smažení
Omáčka:
- 2 stroužky česneku
- zelená jarní cibulka – podle chuti
- 1 červená sladká paprika
- 2 rajčata
Salát:
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 stroužky česneku
- 40 g parmazán
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá sladká paprika – podle chuti
- 1/2 lžíce hořčice
- 2 lžíce majonéza
- 1/2 cibule
- 1/3 lžíce medu
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Nejprve z lilků odříznete konce a nakrájejte je na hrubší kolečka.
2. Směs mletého masa: Do mísy nebo do hlubokého talíře vložte mleté maso, které posypejte solí a černým mletým pepřem. Dále do mísy přisypejte kukuřičný škrob a rozklepněte vejce – dobře promíchejte.
3. Výslednou směsí naplňte 2 spojené lilky a nechejte chvíli stranou.
4. Směs na obalování: Do misky rozklepněte vejce, přilijte sójovou omáčku a přisypejte kukuřičný škrob – dobře promíchejte.
5. Následně v připravené vaječné směsi z obou stran obalte plněné kolečka lilku a smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova a dokřupava. Po smažení je přendejte na talíř.
6. Omáčka: Do jiné pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájený česnek – promíchejte a smažte na mírném ohni. Dále do pánve přidejte nakrájenou zelenou jarní cibulku a červenou sladkou papriku – promíchejte a pokračujte ve smažení. Nakonec k ingrediencím vmíchejte nastrouhané rajčata bez slupky a položte kolečka plněných lilků. Pod pokličkou smažte 15 minut na mírném ohni.
7. Salát: Do salátové mísy vložte nakrájená vejce uvařená natvrdo, přidejte nakrájený česnek a vsypejte strouhaný parmazán. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou sladkou paprikou, hořčicí, majonézou, nakrájenou cibulí a medem – pořádně promíchejte a salát je hotový!
8. Hotovo! Podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.