Roládky z pečené červené papriky plněné směsí ze smetanového sýra

Roládky z pečené červené papriky jsou skvělým předkrmem nebo lehkým občerstvením pro každou příležitost. Pečené papriky naplněné chutnou sýrovou směsí vás nadchnou svou svěží chutí a jednoduchou přípravou. Tento recept je ideální pro letní večery a grilovací sezónu.

Zdroj: Tanya Radkova Šťástková

Ingredience

  • Velké červené papriky (pečené a oloupané)
  • 200 g krémového sýra
  • 150 g balkánského sýra
  • Černý pepř podle chuti
  • Několik cherry rajčátek (nakrájených na malé kousky)
  • 1 stroužek česneku (jemně nakrájený)
  • Čerstvá petrželka (nasekaná)
  • Čerstvý kopr (nasekaný)
  • Mořská sůl podle chuti
  • Olivový olej na pokapání

Postup

1) Příprava paprik: Pečené a oloupané červené papriky podélně rozdělte na čtyři díly.

2) Příprava sýrové směsi: V misce smíchejte krémový sýr, balkánský sýr, nakrájená cherry rajčátka, jemně nasekaný česnek, petrželku a kopr. Přidejte černý pepř podle chuti a důkladně promíchejte.

3) Plnění a rolování: Na každý díl papriky dejte malou lžičkou sýrovou směs a jemně stočte do rolády.

4) Dokončení: Roládky posypte jemně nakrájeným česnekem a petrželkou. Pokapejte olivovým olejem a lehce posypte mořskou solí.

5) Podávání: Servírujte jako předkrm nebo lehkou pochoutku k jiným jídlům.

Závěr

Roládky z pečené červené papriky jsou lahodné a osvěžující. Jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat sezónní zeleninu v kombinaci s chutnou sýrovou náplní. Vyzkoušejte tento recept a překvapte svou rodinu či přátele netradiční pochoutkou.