Krkovice na špeku a hořčici s pečenými bramborami

Krkovice na špeku a hořčici je tradiční a oblíbené jídlo, které nabízí skvělou kombinaci chutí a jednoduchost přípravy. Je to vynikající volba pro každého, kdo má rád masité pokrmy s bohatou omáčkou. Tento recept vás provede krok za krokem, jak na to, abyste si mohli vychutnat perfektně připravenou krkovici.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Co budeme potřebovat

  • Krkovice (počet plátků dle potřeby)
  • Cibule (stejný počet jako plátků masa)
  • Špek
  • Olej
  • Hořčice
  • Voda
  • Sůl a pepř
  • 1 lžičku solamylu (rozpuštěného ve vodě)

Jak budeme postupovat

1) Příprava masa: Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Následně ho dáme stranou.

2) Smažení cibule a špeku: Na troše oleje osmažíme cibuli společně se špekem dozlatova. Jakmile je směs hotová, přendáme ji stranou.

3) Opečení masa: Na stejné pánvi, kde jsme měli cibuli a špek, opečeme maso z obou stran.

4) Dušení masa: Do výpeku přidáme hořčici, trochu vody a maso dusíme do měkka.

5) Dokončení omáčky: K hotovému masu přidáme solamyl rozpuštěný ve vodě a necháme omáčku probublat, aby zhoustla.

Připravte si také:

Závěr

Krkovice na špeku a hořčici je dokonalým jídlem pro každou příležitost, ať už se jedná o běžný oběd nebo slavnostní večeři. Díky své jednoduchosti a bohaté chuti si získala srdce mnoha gurmánů. Doporučujeme podávat s bramborovou kaší nebo vařenými brambory, které skvěle doplní chuť masa a omáčky. Přejeme vám dobrou chuť!