Rádi byste svou víkendovou kávu ozvláštnili nějakou tou dobrotou? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme luxusní ořechovou roládu s krémem a nutellou! Příprava této dobroty je díky přiloženému foto receptu a video návodu velice jednoduchá. Jelikož se však jedná o nepečený dezert, je potřeba aby nám po dokončení zůstal nějakou tu chvilku v lednici.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tuto božskou, nepečenou, nutellovou roládu s lahodným krémem a ořechy!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto kynuté rohlíčky!
Výborný recept na ořechovou roládu:
Co budeme potřebovat:
základ:
- 300 g piškotových sušenek
- 100 g Nutelly
krém:
- 400 ml mléka
- 1 sáček van. pudinku
- 100 g cukru
- 10 g van cukru
- 300 g mascarpone
na vrch:
- 200 g mléčné čokolády
- 70 g lískových ořechů
- 100 g cukru
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme nutellu s nadrcenenými sušenkami.
2) Výslednou směs si rozprostřeme a uplácáme na potravinářské folii.
3) Pokračujeme krémem. Klasickým způsobem si uděláme van. pudink.
4) Jakmile máme hotovo, tak necháme vychladnout.
5) Zvolna začneme šlehat.
6) Přidáme mascarpone. Důkladně zašleháme do našeho krému.
7) Krém si naneseme na naše sušenkové těsto a důkladně rozprostřeme a uhladíme.
8) Začneme rolovat do tvaru rolády.
9) Roládu ponecháme v potravinářské folii a umístíme na hodinu do lednice.
10) Mezitím si zkaramelizujeme vlašské ořechy a v parní lázni si rozpustíme čokoládu na finální polevu.
11) Jakmile nám roláda ztuhne stačí už jen polít čokoládou a ozdobit ořechy.