Připravte si jedinečný dezert, který oslní svou svěžestí a lahodnou chutí. Naše neodolatelná citrusová bábovka s pomerančovým sirupem je perfektní volbou pro každou příležitost. Vyzkoušejte náš recept a nechte se okouzlit touto svěží a chutnou pochoutkou!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Citrusová bábovka s pomerančovým sirupem
Co budeme potřebovat:
- Vejce 2 ks
- Cukr 180 g
- Slunečnicový olej 130 ml
- Přírodní pomerančová šťáva 180 ml
- Mouka 200 g
- Prášek do pečiva 10 g
- Vanilková esence
Na pomerančový sirup:
- Cukr 200 g
- Přírodní pomerančová šťáva 200 ml
- Máslo a mouka na vymazání a vysypání pečicí formy
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte 2 vejce a 180 g cukru.
2. Míchejte metličkou 3-4 minuty.
3. Přidejte 130 ml slunečnicového oleje, 180 ml přírodní pomerančové šťávy a vanilkovou esenci.
4. Promíchejte, aby se směs spojila.
5. Prosejeme 200 g mouky a 10 g prášku do pečiva.
6. Míchejte metličkou, dokud nevznikne hladká hmota.
7. Směs nalijte do kulaté dortové formy vyložené máslem a vysypané moukou (o průměru 20 cm).
8. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a pečte v troubě při 180 stupních Celsia po dobu 50 minut.
9. Mezitím si připravte pomerančový sirup: Do hrnce dejte 200 g cukru a 200 ml přírodní pomerančové šťávy.
10. Za častého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezačne houstnout.
11. Když je koláč upečený nebo projde testem párátkem, vyjměte pánev z trouby.
12. Navrch nalijte připravený pomerančový sirup.
13. Koláč nechte v pánvi asi 30 minut, dokud se všechen sirup nevstřebá.
14. Obraťte koláč dnem vzhůru na talíř.
15. Poté jej opět otočte stranou nahoru.
16. Nakrájejte bábovku na vhodné plátky a máte hotovo!
Dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.