Vychutnejte si chvilku sladké rozkoše s naším exkluzivním vrstveným malinovým dezertem se smetanovo-tvarohovým krémem a želé. Tento výjimečný dezert v sobě spojuje čerstvou chuť malin s jemným a svěží krémem, který se rozplývá na jazyku a poskytne nezapomenutelný chuťový zážitek. Tento dokonalý dezert je ideální na oslavy, rodinná setkání nebo jen tak pro potěšení, když máte chuť na sladké.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Vrstvený malinový dezert se smetanovo-tvarohovým krémem a želé
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 vajec
- špetka soli
- 200 g cukr
- 8 g vanilkový cukr (1/2 lžičky)
- 160 g mouka + 1 lźička prášek do pečiva + 30 g kakaový prášek (2,5 lžíce)
- 100 g mléka (2/5 šálku)
- 75 g rostlinný olej (1/3 šálku)
Malinový džem:
- 500 g malin (3 hrnky) + 60 g cukru (4 lžíce)
- 40 g kukuřičný škrob (4 lžíce) + 90 g vody (6 lžic)
Krém:
- 600 g smetanový tvaroh (2,5 šálku)
- 300 g smetana ke šlehání 33 % tuku (1,5 šálku)
- 100 g cukru (1/2 šálku)
Želé:
- 1 balení červeného želé (100 g) + 500 g horká voda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, nasypejte cukr a dochuťte vanilkovým cukrem – šlehejte do jemné směsi těsta. Dále do mísy ve 2-3 fázích přisypávejte smíchané prosáté suché přísady: mouka, prášek do pečiva a kakaový prášek – dobře metličkou promíchejte. Nakonec přilijte mléko a rostlinný olej – pořádně promíchejte a těsto je hotové!
2. Výsledné těsto nalijte do formy vyložené pergamenem o rozměru 28 x 18 cm a pěkně rozetřete.
3. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C dozlatova. Po upečení nechejte těsto vychladnout a poté ho vyjměte z formy.
4. Malinový džem: Do pánve vložte maliny a přisypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni do bodu varu. Potom do pánve k nim vlijte smíchaný kukuřičný škrob s vodou a pokračujte ve vaření cca 5 minut do zhoustnutí. Po uvaření malinový džem přelijte do misky, přikryjte fólií a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
5. Krém: Dom velké mísy vložte smetanový tvaroh, přilijte smetanu ke šlehání a přisypejte cukr – šlehejte do hladkého krému a pak ho přendejte do zdobícího sáčku.
6. Vychladlé upečené těsto rozdělte na 3 stejné díly. První díl těsta položte do obruče vyložené dortovou fólií na tác a pomocí zdobícího sáčku na něj naneste krém. Potom lžíce rozetřete vychladlý malinový džem a přikryjte druhým dílem těsta. Postup ještě jednou zopakujte a ukončete to rozetřeným a uhlazeným krémem.
7. Následně na krém naaranžujte čerstvé maliny a přelijte je připraveným želé, které se skládá z balení červeného želé (třešně, jahody, maliny) a horké vody. Uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
8. Po uplynutí 4 hodin dezert vyndejte z lednice, vyjměte z obruče, odstraňte dortovou fólii a nakrájejte na kostky.
9. Exkluzivní vrstvený malinový dezert se smetanovo-tvarohovým krémem a želé podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.