Připravte si osvěžující bramborový salát s červenou cibulí a okurkami, doplněný skvělým dresinkem, který pozvedne jeho chuť na novou úroveň. Tento lahodný salát kombinuje jemné brambory s křupavými okurkami a aromatickou červenou cibulí, zatímco dokonale vyvážený dresink dodává celému pokrmu jedinečný šmrnc. Ideální jako příloha k hlavním jídlům nebo lehký oběd, který si zamilujete pro jeho jednoduchost a výraznou chuť.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Bramborový salát s červenou cibulí a okurkami s dresinkem
Co budeme potřebovat:
Na salát:
- Brambory: 5-6 ks (750 g)
- Červená cibule 1 ks
- Nakládané okurky 6-8 ks
- Ocet 30 ml
- Sůl
- Citron
- Petržel
Na dresink:
- Mléko 50 ml
- Rostlinný olej 100 ml
- Ocet 20 ml
- Hořčice 1 polévková lžíce
- Granulovaný česnek 1 polévková lžíce
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte na měsíčky.
2. Cibuli přendejte do velké mísy a posypte ji solí.
3. Přidejte 30 ml octa.
4. Cibuli zalijte teplou vodou a nechte ji namočenou alespoň 10 minut.
5. Omyjte a oloupejte 5-6 brambor a nakrájejte je na malé kostičky.
6. Brambory vařte 10-15 minut.
7. Nakrájejte 6-8 nakládaných okurek.
8. Kopr a čerstvou petrželku nakrájejte nadrobno.
9. Do mísy dejte 50 ml mléka a 100 ml rostlinného oleje.
10. Mixujte mixérem po dobu 1 minuty.
11. Přidejte 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžičku granulovaného česneku, 1 lžičku hořčice a 20 ml octa.
12. Mixujte stojanovým mixérem ještě 1 minutu nebo dokud nezískáte omáčku podobnou majonéze.
13. Do velké mísy dejte uvařené a osušené brambory, osušenou červenou cibuli, nakládanou okurku, nasekaný kopr a petrželku.
14. Několikrát promíchejte a dávejte pozor, aby se vařené brambory nerozpadly.
15. Přidejte připravený dresink podobný majonéze.
16. Promíchejte, aby se všechny ingredience sjednotily a obalily dresinkem.
Hotovo!
Dobrou chuť!