Představujeme vám luxusní sušenkový čokoládový dezert s tvarohem a banány, pravou delikatesu, která potěší všechny milovníky sladkostí. Tento dezert spojuje bohatou chuť čokolády s krémovým tvarohem a sladkostí zralých banánů. Dopřejte si tento neodolatelný zážitek, který rozplývání se chutí v ústech převede na novou úroveň.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový čokoládový dezert s tvarohem a banány
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 15 kakaové sušenky
Krém:
- 40 g moučkový cukr
- 1 lžíce kakaový prášek
- 200 g smetanový tvaroh
- 200 ml smetana ke šlehání 33% tuku
- 50 g rozpuštěná hořká čokoláda
Plnění:
- 2 banány
Čokoládová poleva:
- 50 g rozpuštěná hořká čokoláda
- 5 g máslo
- 50 m smetana ke šlehání 33% tuku
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Na fólii pokládejte sušenky do 3 řad po 5 ks.
2. Krém: Do mísy nasypejte moučkový cukr, přisypejte kakaový prášek a přidejte tvaroh – dobře promíchejte. Pak přilijte smetanu ke šlehání 33% tuku – šlehejte a nakonec vlijte rozpuštěnou hořkou čokoládu. Pokračujte ve šlehání do nadýchaného krému.
3. Výsledný krém naneste, pěkně rozetřete na sušenkový základ a do středu položte nakrájený banán, který potřete krémem. Trochu zbylého krému nechte na závěreční potření.
4. Následně vytvarujte sušenky do tvaru stříšky, přikryjte fólií a uložte na 4 hodiny do lednice ztuhnout.
5. Čokoládová poleva: Do misky s rozpuštěnou hořkou čokoládou vložte máslo, promíchejte a přilijte smetanu ke šlehání 33% tuku. Získanou čokoládovou polevu přendejte do zdobícího sáčku.
6. Po 4 hodinách vyndejte dezert z lednice, pak potřete celý zbylým krémem. Pomocí zdobícího sáčku na něm čokoládovou polevou vytvarujte vlnky a uložte do lednice na ztuhnutí.
7. Luxusní sušenkový čokoládový dezert s tvarohovo-čokoládovým krémem a banány podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!