Pro milovníky ovocných dortů je tenhle recept na peřinkový dort z mandlového těsta s hroznovým krémem skvělou volbou. Kombinace křehkého mandlového těsta s lahodným bílkovým krém s hroznovými bobulemi vytváří neodolatelnou chuťovou harmonii.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Peřinkový dort z mandlového těsta s hroznovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 375 g másla
- 200 g cukru (1 šálek)
- 5 žloutků
- 1 lžička mletá skořice
- 450 g hladká mouka
- 100 g mleté mandle
Krém:
- 12 vaječné bílky
- 680 g moučkový cukr
- 1,360 kg hroznů
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy od robotického mixéru vložte kostky másla, nasypejte cukr, vlijte žloutky, dochuťte mletou skořicí a přisypejte hladkou mouku – vyšlehejte.
2. Výsledné těsto naneste na plech vyložený pergamenem o rozměru 29 x 39 cm, vysypejte trochou mouky, pak ho válečkem rozprostřete a uhlaďte.
3. Následně těsto posypejte mletými mandlemi, uhlaďte je rukou a nechejte chvíli stranou.
4. Krém: Do mísy od robotického mixéru vlijte vaječné bílky – šlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr a šlehejte do nadýchané pěny. Potom do vyšlehané pěny vmíchejte omyté hroznové bobule a dobře promíchejte.
5. Získaný krém naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na těsto a pomocí stěrky udělejte jemné vrcholky.
6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C na horním/spodním ohřevu. Poté pečte 50 minut při snížené teplotě 100 °C pouze na horním ohřevu. Nakonec opět zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 10 minut len na horním ohřevu.
7. Po upečení odstraňte z dortu pergamen a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou a sladkou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.