Přátelé, tento recept se hodí vždy, když je za rohem návštěva a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme báječný borůvkovo-tvarohový dezert se sušenkovým základem podávaný v sklenicích. Pokud máte rádi ovocné nepečené dezerty, tato novinka vás potěší.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Borůvkovo-tvarohový dezert se sušenkami
Co budeme potřebovat:
Borůvková směs:
- 300 g borůvky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžíce moučkový cukr
Základ:
- 100 g rozdrcené sušenky + 40 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 250 g bílý jogurt
- 250 g smetanový tvaroh
- 3 lžíce moučkový cukr
- 3 lžíce borůvková směs
Jak budeme postupovat:
1. Borůvková směs: Do hrnce na sporáku vsypejte borůvky, které pokapejte citronovou šťávou z 1/2 citronu a přisypejte moučkový cukr – promíchejte a vařte 5 minut na mírném ohni. Potom je rozmixujte ručním mixérem na směs a odstavte hrnec ze sporáku.
2. Základ: Do misky nasypejte rozdrcené sušenky a přilijte rozpuštěné máslo – lžící dobře promíchejte a nechejte chvíli stranou.
3. Krém: Do mísy nalijte bílý jogurt, přidejte tvaroh a přisypejte moučkový cukr – metličkou promíchejte do hladké směsi krému a přimíchejte borůvkovou směs – pořádně promíchejte a krém je hotový!
4. Sušenkový základ rovnoměrně nasypejte na dno ozdobných sklenic a rovnoměrně nalijte krém.
5. Následně povrch krému ozdobte zbylou borůvkovou směsí a uložte na 3 hodiny do lednice.
6. Na závěr dezerty ještě ozdobte rozdrcenými sušenkami a čerstvými borůvkami a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.