Domácí nanuk TOBLERONE – dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině

Představujeme vám neodolatelnou lahůdku, která přináší svěží závan elegance do světa domácích zmrzlin. Domácí nanuk TOBLERONE je harmonickým spojením jemného mascarpone, křupavých mandlí a bohaté čokolády, inspirovaný ikonickou chutí slavné švýcarské čokolády. Tento nanuk je perfektní volbou pro všechny milovníky sladkého, kteří hledají luxusní a zároveň domácí zážitek.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Domácí nanuk TOBLERONE

Co budeme potřebovat:

  • Smetana 200 ml
  • Mascarpone 100 g
  • Sušené mléko 60 g
  • Mléko 100 ml
  • Želatinové plátky 3 ks
  • Cukr 50 g
  • Vanilková esence
  • Loupané mandle 100 g
  • Med 20 g
  • Čokoláda 300 g

Jak budeme postupovat:

1. Vložte 100 g syrových loupaných mandlí do pánve na střední teplotu.

2. Mandle opékejte 3-4 minuty.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

3. Do pánve na mandle přidejte 20 g medu.

4. Promíchejte, aby se všechny mandle obalily medem.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

5. Pánev stáhněte z ohně.

6. Zkaramelizované mandle vraťte na pracovní plochu vyloženou pečicím papírem.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

7. Nechte je vychladnout.

8. Mandle nakrájejte nadrobno.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

9. Několik zkaramelizovaných mandlí si nechte stranou na zmrzlinovou směs.

10. Zbytek mandlí použijte na rozpuštěnou čokoládu, kterou obalíte zmrzlinu.

11. Vložte 3 plátky želatiny do vody, aby se hydratovala.

12. V hrnci zahřejte 100 ml mléka.

13. Přidejte hydratovanou želatinu.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

14. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí, pak odstavte hrnec z ohně.

15. Nechte několik minut vychladnout.

16. Přidejte 50 g cukru, vanilkovou esenci a 60 g sušeného mléka.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

17. Několikrát promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

18. Do mísy dejte 200 ml tekuté smetany se 100 g mascarpone.

19. Šlehejte mixérem 1-2 minuty.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

20. Směs smetany přidejte do hrnce k ostatním přísadám a promíchejte, aby se směs spojila.

21. Přidejte karamelizované mandle, které jste si schovali na zmrzlinu.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

22. Promíchejte.

23. Směs nalijte do žáruvzdorné misky (průměr 20 cm).

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

24. Misku vložte do mrazničky na nejméně 6 hodin.

25. Před vyjmutím mísy z mrazáku rozpusťte 300 g čokolády.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

26. Čokoládu smíchejte s karamelizovanými a nasekanými mandlemi.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

27. Vyjměte mísu se zmrzlinou z mrazáku.

28. Misku se zmrzlinou vložte na 20 sekund do teplé vody ve velké nádobě.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

29. Vraťte zmrzlinu na pracovní desku.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

30. Vlepte do ní 8 rovnoměrně rozložených dřevěných paliček.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

31. Zmrzlinu nakrájejte na 8 trojúhelníků.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

32. Každou zmrzlinu ponořte do misky s předem rozpuštěnou čokoládou.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

33. Dobře je potřete polevou.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

34. Zmrzlinu nechte několik minut chladit v mrazáku.

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Hotovo!

Domácí nanuk TOBLERONE - dokonalé spojení mascarpone, mandlí a čokolády v jedné zmrzlině
Zdroj: YouTube/Idei de retete

Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: