Představujeme vám neodolatelnou lahůdku, která přináší svěží závan elegance do světa domácích zmrzlin. Domácí nanuk TOBLERONE je harmonickým spojením jemného mascarpone, křupavých mandlí a bohaté čokolády, inspirovaný ikonickou chutí slavné švýcarské čokolády. Tento nanuk je perfektní volbou pro všechny milovníky sladkého, kteří hledají luxusní a zároveň domácí zážitek.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Domácí nanuk TOBLERONE
Co budeme potřebovat:
- Smetana 200 ml
- Mascarpone 100 g
- Sušené mléko 60 g
- Mléko 100 ml
- Želatinové plátky 3 ks
- Cukr 50 g
- Vanilková esence
- Loupané mandle 100 g
- Med 20 g
- Čokoláda 300 g
Jak budeme postupovat:
1. Vložte 100 g syrových loupaných mandlí do pánve na střední teplotu.
2. Mandle opékejte 3-4 minuty.
3. Do pánve na mandle přidejte 20 g medu.
4. Promíchejte, aby se všechny mandle obalily medem.
5. Pánev stáhněte z ohně.
6. Zkaramelizované mandle vraťte na pracovní plochu vyloženou pečicím papírem.
7. Nechte je vychladnout.
8. Mandle nakrájejte nadrobno.
9. Několik zkaramelizovaných mandlí si nechte stranou na zmrzlinovou směs.
10. Zbytek mandlí použijte na rozpuštěnou čokoládu, kterou obalíte zmrzlinu.
11. Vložte 3 plátky želatiny do vody, aby se hydratovala.
12. V hrnci zahřejte 100 ml mléka.
13. Přidejte hydratovanou želatinu.
14. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí, pak odstavte hrnec z ohně.
15. Nechte několik minut vychladnout.
16. Přidejte 50 g cukru, vanilkovou esenci a 60 g sušeného mléka.
17. Několikrát promíchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
18. Do mísy dejte 200 ml tekuté smetany se 100 g mascarpone.
19. Šlehejte mixérem 1-2 minuty.
20. Směs smetany přidejte do hrnce k ostatním přísadám a promíchejte, aby se směs spojila.
21. Přidejte karamelizované mandle, které jste si schovali na zmrzlinu.
22. Promíchejte.
23. Směs nalijte do žáruvzdorné misky (průměr 20 cm).
24. Misku vložte do mrazničky na nejméně 6 hodin.
25. Před vyjmutím mísy z mrazáku rozpusťte 300 g čokolády.
26. Čokoládu smíchejte s karamelizovanými a nasekanými mandlemi.
27. Vyjměte mísu se zmrzlinou z mrazáku.
28. Misku se zmrzlinou vložte na 20 sekund do teplé vody ve velké nádobě.
29. Vraťte zmrzlinu na pracovní desku.
30. Vlepte do ní 8 rovnoměrně rozložených dřevěných paliček.
31. Zmrzlinu nakrájejte na 8 trojúhelníků.
32. Každou zmrzlinu ponořte do misky s předem rozpuštěnou čokoládou.
33. Dobře je potřete polevou.
34. Zmrzlinu nechte několik minut chladit v mrazáku.
Hotovo!
Dobrou chuť!