Česneková focaccia s rozmarýnem je skvělá chuťovka k pivu i vínu, která zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Tato lahodná italská pochoutka spojuje křupavé těsto s intenzivní chutí česneku a aromatického rozmarýnu, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si tuto jednoduchou a chutnou focacciu a užijte si kousek středomořské kuchyně přímo doma.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Česneková focaccia s rozmarýnem
Co budeme potřebovat:
- Mouka 650 g
- Olivový olej 200 ml
- Česnek 6 stroužků
- Cukr 1 lžička
- Čerstvé droždí 25 g
- Čerstvý rozmarýn
Jak budeme postupovat:
1. V mlýnku/brousku rozdrtíme 6 stroužků česneku s trochou soli. Přidejte rozmarýn. Dobře promíchejte.
2. Přidejte 200 ml olivového oleje a znovu promíchejte.
3. Nechte louhovat alespoň 30 minut.
4. Do velké mísy prosejte 650 g mouky.
5. Přidejte špetku soli a dobře promíchejte dřevěnou lžící.
6. V míse rozdrobte rukama 25 g čerstvého droždí. Přidejte lžičku cukru.
7. Přidejte 450 ml vlažné vody a míchejte metličkou, dokud se droždí nerozpustí.
8. Nechte 10 minut, aby se droždí aktivovalo.
9. Znovu promíchejte stěrkou a přilijte k předem připravené mouce smíchané se solí.
10. Přilijte polovinu množství (100 ml) na droždí a mouku. Použijte sítko.
11. Promíchejte s těstem a hněťte 10 minut.
12. Na těsto nalijte 20 ml olivového oleje. Ujistěte se, že je těsto pokryto olejem ze všech stran.
13. Přikryjte potravinovou fólií.
14. Nechte hodinu kynout na teplém místě.
15. Pomocí kuchyňského štětce vymažte plech na pečení 20 ml olivového oleje.
16. Přeneste těsto na plech. Prsty těsto na plechu rozprostřete.
17. Do těsta přidejte zbývající polovinu ochuceného oleje a rozdrcený česnek.
18. Přikryjte fólií a nechte 20 minut kynout.
19. Plech vložte na 35 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
20. Po upečení vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
21. Nakrájejte na plátky a podávejte jako předkrm.
Hotovo!
Dobrou chuť!