Hledáte vynikající recept, kterým byste o víkendu pohostili svou rodinu? Postupně vám představíme skvělý recept na zapečenou cuketovou roládu se žampionovou náplní, sýrem mozzarella a parmazánem. Na nic nečekejte a pusťte se do přípravy. Výsledek je úžasný a roláda je jedinečná a velmi chutná.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená cuketová roláda se žampionovou náplní, sýrem mozzarella a parmazánem
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampiony
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
Základ:
- 3 cukety (800 g) + sůl
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 1 vejce
- 200-250 g strouhanka
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušená nebo čerstvá bazalka – podle chuti
- 50 g strouhaný parmazán
- 1 stroužek
Ostatní:
- extra panenský olivový olej – na smažení
- 100 g sýr mozzarella
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve do mísy na struhadle nastrouhejte cuketu a posypejte ji solí – promíchejte a nechejte 15 minut působit.
2. Náplň: Do pánve s rozehřátým extra panenským olivovým olejem vsypejte nakrájenou červenou cibuli a smažte na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve přidejte prolisovaný česnek a na půlměsíce nakrájené žampiony. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, poté polijte olivovým olejem a ještě posypejte sušeným oreganem – dobře promíchejte a smažte 6-7 minut na mírném ohni dozlatohněda.
3. Základ: Do mísy se strouhanou cuketou se šťávou nasypejte čerstvou nasekanou petrželku, rozklepněte vejce a přisypejte strouhanku. Dochuťte černým mletým pepřem, sušenou nebo čerstvou bazalkou, strouhaným parmazánem a prolisovaným česnekem – lžící dobře promíchejte.
4. Připravte plech vyložený pergamenem a doprostřed rozložte cuketový základ. Do středu základu rozprostřete a rozetřete žampionovou náplň a posypejte strouhaným sýrem mozzarella.
5. Následně základ srolujte do rolády, pokapejte olivovým olejem a posypejte strouhaným parmazánem. Spolu s pergamenem položte do obdélníkové formy a posypejte strouhankou a ještě pokapejte olivovým olejem.
6. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C dokřupava.
7. Po upečení roládu podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.