Přinášíme vám kulinářský zážitek, který kombinuje rozmanitost chutí s lehkostí přípravy. Naše vrstvené zapečené lilky plněné směsí mletého hovězího masa se zeleninou a sýrem jsou symfonií chutí a vůní, která vás přenese do světa skvělého jídla. Křupavé lilky a osvěžující zelenina s mletým masem se na vašem talíři spojí v harmonickém tanci. Připravte se na zážitek, který potěší vaše smysly a zahřeje váš žaludek.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Vrstvené zapečené lilky plněné směsí mletého hovězího masa se zeleninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g mleté hovězí maso
- 1/4 žlutá paprika
- 1 rajče
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
- nesolené máslo – na smažení
- olivový olej – na potření lilku
- sýr mozzarella – na posypání
Základ:
- 1 velký lilek
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Směs mletého masa: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte 1/2 nakrájené cibule, kterou smažte 2 minuty na mírném ohni dozlatova. Dále do pánve přidejte prolisovaný česnek a vložte mleté hovězí maso – promíchejte a společně smažte 3-5 minut na mírném ohni dohnědasta.
2. Následně do pánve přidejte nakrájenou žlutou papriku a rajče. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte. Po smažení směs přendejte do mísy a nechejte chvíli stranou.
3. Základ: Velký lilek nakrájejte na plátky, které položte do pánve s rozehřátým máslem. Navrch je potřete olivovým olejem a z obou stran je dochuťte solí a černým mletým pepřem – smažte 2 minuty z každé strany na mírném ohni.
4. Po smažení je položte na plech vyložený pergamenem. Nejprve na ně rozetřete náplň, pak posypejte strouhaným sýrem a pokračujte ve vrstvení lilku.
5. Pokud jsou již navrstvené, vložte je i s plechem do trouby a pečte 10-15 minut při 180 °C, dokud nejsou křupavé.
6. Na závěr je ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!