Tato lahodná Buchta z cukety představuje skvělé spojení ovocné svěžesti cukety a sladkosti krémového náplně. Je to vynikající způsob, jak využít sezónní cuketu a připravit si něco opravdu výjimečného pro své blízké či hosty. Sestavení náplně s mascarpone a šlehanou smetanou dodá buchtě lehkou a krémovou chuť. A kdo by odolal kousku této sladké pochoutky posypané nastrouhanou čokoládou? Bon appétit!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 1x cuketa, nastrouhaná
- 3/4 hrnku cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 3 vejce
- 2x vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaového prášku
Krém:
- Mascarpone
- 2x smetana (4x smetanový fix – na vyšlehaní)
- 1x zakysaná smetana
- Cukr moučka dle chuti
Posyp:
- Nastrouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1) Cuketu omyjte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo ji nasekejte na malé kousky.
2) V míse smíchejte nastrouhanou cuketu s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Dobře promíchejte.
3) Přidejte olej a mléko a znovu promíchejte, aby se vše spojilo.
4) Postupně přidávejte mouku a kakaový prášek, důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
5) Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.
6) Pečlivě uhladit povrch těsta a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C. Buchtu pečte asi 35-40 minut, nebo dokud z ní při zapíchnutí špejlí nevyjde suchá.
7) Mezitím připravte krém. Ve větší míse smíchejte mascarpone s zakysanou smetanou a cukrem moučkou. V jiné míse ušlehejte smetanu s použitím smetanového fixu, dokud nezískáte pevný šlehač.
8) Vyšlehanou smetanu postupně vmíchejte do mascarpone směsi a promíchejte dohladka.
9) Hotovou buchtu nechte vychladnout a naneste krém.
10) Posypete nastrouhanou čokoládou.
Vyzkoušejte recept na lahodnou frgálovou buchtu
Přejeme Vám dobrou chuť.