Vítejte u našeho originálního receptu na luxusní smažené cukety obalené v sýru gouda podávané s vařenými brambory, které se stanou hvězdou vašeho jídelníčku! Kombinace křupavé cukety s bohatou sýrovo-vaječnou směsí vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii, kterou je těžké odmítnout a s vařenými brambory na másle jsou delikátní. Připravte se na jedinečný zážitek pro vaše chuťové buňky.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Smažené cukety obalené v sýru gouda s vařenými brambory
Co budeme potřebovat:
Základ:
- cuketa + sůl
Na obalování:
- 100 g sýr gouda
- 4 vejce
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička sušená cibule
- sůl – podle chuti
Suché přísady na obalování:
- 50 g hladká mouka + 100 g strouhanka
Ostatní:
- olej – na smažení
Příloha:
- 5-6 brambor
- kostka másla
- čerstvá petrželka
- kmín
Jak budeme postupovat:
1. Plátky cukety nakrájené ze šikmé strany vložte do mísy a z obou stran posypejte solí. Nechte je 60 minut odležet a po 60 minutách je osušte utěrkou.
2. Do mísy nastrouhejte sýr gouda a rozklepněte vejce. Dochuťte černým mletým pepřem, sušenou cibuli a soli – dobře vidličkou promíchejte/vyšlehejte.
3. Do podélné mísy nasypejte hladkou mouku a přisypejte strouhanku – smíchejte dohromady.
4. Nejprve cukety obalte ve sýrovo-vaječné směsi a poté je obalte ve smíchané mouce se strouhankou. Postup opakujte ještě jednou.
5. Do pánve s rozehřátým olejem položte obalené cukety – smažte je z každé strany na mírném ohni, dokud nezezlátnou a nejsou křupavé.
6. Po smažení cukety podávejte s vařenými brambory zdobenými čerstvou petrželkou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.