Šťavnaté plněné placičky s mletým masem a zeleninou, doplněné koprovým dresinkem, jsou jednoduchým a chutným receptem, který si zamilujete. Ideální pro rychlou večeři nebo pohoštění pro hosty. Připravte si tento snadný recept a vychutnejte si dokonale vyvážený pokrm!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Plněné placičky s mletým masem a zeleninou s koprovým dresinkem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 500 g mouky
- 1 lžička soli
- 250 ml vroucí vody
- 1-2 lžíce slunečnicového rostlinného oleje
Pro náplň:
- 800 g mletého masa (podle vlastního výběru)
- půl lžičky soli
- půl lžičky mletého černého pepře
- zelenina (stonky zelené cibule a petržel)
- 30 ml vody
- 30 + 30 g másla
Na omáčku:
- několik snítek kopru
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: V hluboké míse smíchejte prosátou mouku a sůl. Přidejte vodu a vypracujte pevné těsto. Poté přidejte olej a hněťte ještě několik minut, dokud těsto nezměkne. Měli byste získat hladké, homogenní a nelepivé těsto.
2. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho 15-20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
3. Příprava náplně: Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte vodu, sůl, černý pepř, stonky zelené cibule a nadrobno nasekanou petrželku a vše promíchejte lžící.
4. Těsto rozbalte, rozdělte na pět stejných dílů a vytvarujte z nich kuličky.
5. Vezměte jednu kuličku těsta a na čistém stole rozválejte válečkem do kulatého tvaru, doprostřed přidejte dvě lžíce náplně a okraje placky stáhněte směrem ke středu, aby náplň zcela zakryla. Velmi dobře je slepte k sobě.
6. Vzniklou kouli otočte švem dolů a prsty nebo krouhačem ji trochu zploštěte. Takto vytvarujte všechny koláče.
7. Rozehřejte pánev s 30 g másla, přidejte koláč a smažte 5-7 minut z každé strany na mírném ohni dozlatova.
8. Přeneste koláče na plech vyložený pečícím papírem, rozdělte 30 g másla na 5 kostek a přidejte jednu do každého koláče. Plech vložte do trouby předehřáté na 180 °C, aby se koláče ještě 10-15 minut pekly.
9. Připravte dresink: Smíchejte smetanu s jemně nasekaným koprem a rozdrcenými stroužky česneku.
10. Koláče přendejte na talíř a podávejte s omáčkou!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.