Nejrychlejší studený dezert, který dělám, je z oblíbených sušenek: Stačí namazat jednoduchým krémem a máte pamlsek jako z cukrárny

Nejrychlejší studený dezert, který si můžete připravit doma, je z oblíbených sušenek a jednoduchého krému. Tento nepečený koláč je ideální do horkého počasí a připravíte ho za pár minut. Studené tvarohové, pudinkové a šlehačkové dorty jsou skvělou volbou, když chcete rychle a efektivně připravit lahodný dezert bez nutnosti pečení.

Zdroj: mojegotowanie.pl

Ingredience

  • 2 balení želé sušenek (nejlépe třešňové)
  • 1 velké balení světlých sušenek (cca 300 g)
  • 1 litr mléka
  • 400 g másla
  • 3 balení krémového pudinku bez cukru
  • 8 lžic cukru
  • 500 g červeného rybízu
  • 2 balíčky třešňového želé

Postup

1) Příprava krému: V hrnci ohřejte 750 ml mléka a přidejte cukr. Vařte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Ve zbylém mléce rozmíchejte pudinkový prášek a přidejte ho do hrnce. Zahřívejte a míchejte, dokud nevznikne hustý pudink. Sejměte z plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2) Příprava želé: Višňové želé rozpusťte v 800-900 ml vody (méně, než je uvedeno na obalu, aby želé dobře ztuhlo). Červený rybíz omyjte, osušte a odstraňte větvičky.

3) Příprava másla: Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Mixérem ho vyšlehejte na vysoké rychlosti, dokud není světle žluté a nadýchané. Postupně přidávejte vychladlý pudink (lžící po lžících) a mixujte, dokud nezískáte hladký krém.

4) Skládání dezertu: Připravte si formu o rozměrech 25×30 cm a vyložte ji pečicím papírem. Na dno položte sušenky tak, aby pokrývaly celé dno. Potřete 1/3 pudinkového krému a vyrovnejte. Zakryjte další vrstvou sušenek a postup opakujte ještě dvakrát, přičemž poslední vrstva by měla být pudinková.

5) Přidání ovoce a želé: Na vrch poslední vrstvy pudinku položte dobře okapaný červený rybíz a zalijte připraveným želé.

6) Chlazení: Dezert nechte vychladit, nejlépe přes noc v lednici.

Závěr

Tento studený dezert s želé a pudinkovým krémem je perfektní volbou do horkého počasí. Připravíte ho snadno a rychle, a přitom si můžete vychutnat lahodný a osvěžující dezert, který chutná jako z cukrárny.