Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na “líný” cheesecake s tvarohem a rakytníkem. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Cheesecake s tvarohem a rakytníkem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 vejce
- 70 g cukru
- 1/3 lžičky soli
- 200 g zakysané smetany
- 150 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
Pro náplň:
- 350 g sladkého tvarohu
- 1 vejce
- 50 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- rakytník nebo jiné ovoce – podle chuti
Ostatní: moučkový cukr – na ozdobu.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Vejce, sůl a cukr rozmixujte mixérem do hladka.
2. Přidejte zakysanou smetanu. Míchejte.
3. Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, abyste získali homogenní těsto bez hrudek.
4. Připravte náplň: Do mísy dejte tvaroh, vejce, opražený cukr a vanilkový cukr. Dobře promíchejte.
5. Sestavte cheesecake: Těsto rovnoměrně rozetřete do formy, jejíž dno předem vyložte pečicím papírem.
6. Náplň rozetřete na připravený plát, okraje nechte volné (asi 1,5 cm).
7. Na sýrovou vrstvu položte omyté a osušené ovoce (pokud je mražené, nechte ho předtím rozmrazit a osušte papírovými utěrkami).
8. Cheesecake pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
9. Nechte vychladnout, pak ho vyjměte z pánve a přendejte na talíř. Posypte moučkovým cukrem.
10. Porcujte a podávejte!
Dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na cheesecake s tvarohem a rakytníkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Čokoládovo-tvarohový koláč bez pečení POUZE ZE TŘÍ SUROVIN – zmizí z talíře okamžitě!